Tropiskais karstums nedomā padoties
Tuvākajās dienās svelme nekur nepazudīs – saule turpinās karsēt.
Sabiedrība
2015. gada 6. augusts, 12:43

Tropiskais karstums nedomā padoties

Jauns.lv

Tuvākajās dienās svelme nekur nepazudīs – saule turpinās karsēt, vējā klātbūtne būs minimāla un arī pie debesīm esošie nelielie mākonīši tuvākajās dienās glābiņu no karstuma nesniegs. Sestdienas vakarā svelmei sekos pērkona negaiss un lietus, arī svētdien sniedzot kaut nedaudz atelpas no lielā karstuma, liecina ziņu portāla gismeteo.lv prognozes.

Ceturtdien

gaiss Latvijas centrālajā daļā un dienvidos kļūs arvien karstāks. No svelmes un pārkaršanas Valmieras pusē glābs nelieli mākoņi, kas vietām atnesīs lietu un pērkona negaisu. Gaiss arī naktī saglabāsies izteikti silts +22...+25 grādi. Dienas laikā termometra stabiņš pakāpsies līdz +28...+29 grādiem. Pūtīs neliels vējš līdz 2 metriem sekundē. Kurzemes piekrastē skaidrs un saulains laiks bez nokrišņiem. Gaiss iesils līdz +19 grādiem. Arī Latgales pusē skaidrs un saulains laiks, svelme pieņemsies spēkā, pa dienu gaisam iesilstot līdz +30 grādiem.

Piektdien

iegriezīsies ziemeļu-ziemeļrietumu vējš, dienā pūšot 2 līdz 3 metrus sekundē. Līdz ar to karstums kļūs mērenāks. Naktī gaisa temperatūra turēsies +19...+22 grādu robežās, bet pa dienu pakāpsies līdz +25 grādiem. Rīgā un Kurzemes piekrastē diena būs saulaina bez mākoņiem. Nokrišņi nav gaidāmi. Valmierā rīta stundās debesis būs apmākušās, pusdienlaikā sāks skaidroties – starp mākoņiem spīdēs saule, taču brīžiem nolīs neliels lietus. Neraugoties uz mākoņiem un nelielo lietu, arī Valmierā gaiss būs silts +25 grādi. Daugavpilī būs par pāris grādiem karstāks – naktī termometra rādītājs nenoslīdēs zemāk par 20 grādiem, bet dienas laikā pakāpsies līdz +28 grādiem. Diena Latvijas dienvidu daļā būs saulaina, debesis bez mākoņiem un nokrišņiem.

Sestdien

cepinās un vakarā iespējams pērkona negaiss. Lielākajā daļā Latvijas un Rīgā dominēs saulains un skaidrs laiks, gaiss arvien vairāk sakarsīs, dienas laikā pārsniedzot +30 grādu atzīmi! Vējš dienas laikā pūtīs līdz 4 metriem sekundē. Pēc dienas karstuma, Liepājā, Valmierā un Daugavpilī vakarā gaidāms neliels lietus un pērkona negaiss.

Svētdiena

sola atelpu no svelmes. Rīgā naktī uz pie debesīm veidosies neliels mākoņu daudzums, kas vēl saglabāsies arī rīta stundās, vietām atnesot nelielu lietu. Pateicoties ziemeļrietumu vējam, kas pūtīs līdz 3 metriem sekundē, gaiss kļūs par pāris grādiem vēsāks – dienas laikā gaiss Rīgā iesils līdz +23 grādiem. Valmierā nakts stundās ducinās pērkona negaiss, atnesot lietu. Gaisa temperatūra naktī +18 grādi, bet pa dienu pakāpsies līdz +23 grādiem. Pēc nakts negaisiem, diena Valmierā būs saulaina. Arī Kurzemes piekrastē naktī būs neliels lietus, bet diena būs saulaina, gaiss iesils līdz +18 grādiem, ziemeļu virziena vējš brāzmās sasniegs 4 metrus sekundē. Daugavpilī svētdien būs skaidrs un saulains laiks, bez nokrišņiem. Nelielā ziemeļu vēja ietekmē arī šeit gaisa temperatūra nedaudz piekāpsies, tomēr arvien dienas laikā būs +27 grādu karsts. Gismeteo.lv laika ziņas liecina, ka nākamās nedēļas sākumā gaiss būs mēreni silts, bet, sākot ar trešdienu, vasaras karstums turpinās savu uzvaras gājienu - atgriezīsies svelme un termometra stabiņš pakāpsies līdz +29 grādiem.

Sadarbībā ar Gismeteo.lv/Foto: Vida Press