Politika
2021. gada 4. jūnijs, 12:14

Cilvēki Kuldīgā: nebūtu slikti, ja pašvaldības deputātu vidū būtu arī jauni spēki

Jauns.lv

5. jūnijā sešās Latvijas valstspilsētās un 35 novados notiks pašvaldības domes vēlēšanas. Līdzšinējā Kuldīgas attīstība ir apmierinoša, taču nebūtu slikti, ja pašvaldības deputātu vidū būtu arī jauni spēki. Tā norāda Kuldīgas ielās sastaptie iedzīvotāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Nevajag sēdēt uz tiem lauriem, kas jau ir,” saka kuldīdzniece Maija, piebilstot, ka vēlas, lai pašvaldības darbā būtu vērienīgāks skatījums.

Liela daļa aptaujāto ir apmierināti ar to, kā Kuldīga attīstās šobrīd, taču ir arī tādi, kas nesaredz jēgu dalībai vēlēšanās. Daļa aptaujāto ir iepazinušies ar priekšvēlēšanu programmām un uzskata, ka tajās daudz vienveidīgu frāžu un solījumu. Savukārt novadu reformu Kuldīgas iedzīvotāji kopumā vērtē atturīgi un norāda, ka notiks “atgriešanās vecā rajona robežās”.

Kuldīgas novadā līdz ar Administratīvi teritoriālo reformu ietverts Alsungas pagasts, Ēdoles pagasts, Gudenieku pagasts, Īvandes pagasts, Kabiles pagasts, Kuldīgas pilsēta, Kurmāles pagasts, Laidu pagasts, Nīkrāces pagasts, Padures pagasts, Pelču pagasts, Raņķu pagasts, Rendas pagasts, Rudbāržu pagasts, Rumbas pagasts, Skrundas pagasts" Skrundas pilsēta, Snēpeles pagasts, Turlavas pagasts un Vārmes pagasts.