foto: Gonçalo Delgado/Global Imagens / Valsts kanceleja
Veselības ministrija informē Kariņu par iespējām hokeja čempionātu skatīties klātienē
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Sabiedrība
2021. gada 25. maijs, 12:17

Veselības ministrija informē Kariņu par iespējām hokeja čempionātu skatīties klātienē

Jauns.lv

Pamatojoties uz Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) rezolūciju, Veselības ministrija (VM) ir izvērtējusi Saeimas paziņojumu par skatītāju klātbūtni hokeja čempionātā un sniegusi priekšlikumus tālākai rīcībai.

Policijas eskorts un metāla žogs - kā hokejisti tiek norobežoti no apkārtējiem

Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien aizvadīja savu pirmo treniņu jaunajā "Daugavas" stadiona ledus hallē, pastāstīja valstsvienības menedžeris Jānis Straupe. Latvijas ...

gallery icon
67

VM norāda, ka vakcinētu vai Covid-19 pārslimojušu cilvēku risks saslimt ir pietiekami zems - viņiem būtu droši pulcēties arī hokeja maču tribīnēs, taču vakcinācijas vai pārslimošanas fakta drošai  pārbaudei ir vajadzīgs tiesisks pamats un  tehnoloģisks risinājums.

Pārbaudīt, vai skatītāji ir vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19, varēs ar ES digitālo sertifikātu, kuru Latvijā testa režīmā plāno sākt lietot 1. jūnijā, ja Saeima pieņems nepieciešamos grozījumus  Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā. Tos jau piektdien Veselības ministrija ir iesniegusi Saeimā.

Tā kā līdz šim pilnībā vakcinēta ir tikai neliela daļa Latvijas iedzīvotāju (10%), Ministru kabinetam, Tieslietu un Ārlietu ministrijām hokeja čempionāta atvēršanas gadījumā ir nopietni jāvērtē iespējami diskriminācijas riski.

Latvijas hokeja izlases spēlētāji sasveicinās ar faniem

Latvijas vīriešu hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta trešajā spēlē izcīnīja uzvaru pret Itāliju, lai arī tiesneši mājiniekiem neieskaitīja divus vārtus. ...

gallery icon
53

Lielākajai daļai jeb 90% cilvēku joprojām nebūtu pieejama iespēja vērot hokeja čempionātu klātienē. Tāpat kā pagaidām viņiem nav iespēja apmeklēt koncertus, teātrus, kino vai izstādes un brīvi tikties ar radiniekiem un draugiem.

Veselības ministrija joprojām uzsver, ka nebūtu pieļaujama lielāka skaita nevakcinētu vai Covid-19 nepārslimojušu cilvēku klātbūtne čempionātā, jo tas radītu būtiskus saslimšanas riskus. Turklāt skatītāju masveida testēšanai Latvijā nav pietiekamu brīvu laboratoriju jaudu.

Ļaudis terasēs seko līdzi Latvijas hokejistu spēlei pret Kanādu

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien "Arēnā Rīga" 2021.gada pasaules čempionāta pirmajā spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Kanādu. ...

gallery icon
41

Veselības ministrija uzsver, ka Covid-19 vakcinācijas un pārslimošanas apliecinājumu (Eiropas Savienības Covid-19 sertifikātu) Latvijā varēs sākt lietot 15. jūnijā. Paredzams, ka attiecīgais Eiropas Savienības regulējums par  Covid-19 sertifikātu stāsies spēkā 1. jūlijā.