foto: Edijs Pālens/LETA
Sestdien Latvijā vietām gaidāms pērkona negaiss
Sabiedrība
2021. gada 22. maijs, 08:38

Sestdien Latvijā vietām gaidāms pērkona negaiss

Jauns.lv / LETA

Sestdien dienas laikā un vakarā vietām Latvijā - ar lielāku varbūtību austrumu un dienvidaustrumu novados - iespējams pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sestdienas rītā daudzviet Latvijā spīd saule, citviet mākoņi daļēji vai pilnībā klāj debesis, liecina meteoroloģiskā informācija.

Naktī lielā valsts daļā lija; agrā rītā no aizejošajiem lietus mākoņiem īslaicīgi nokrišņi ir galvenokārt Vidzemes ziemeļos.

Gaisa temperatūra paaugstinās; minimālā temperatūra naktī bija +3..+9 grādi. Vējš pārsvarā lēni pūš no dienvidiem.

Rīgā agrā rītā mākoņains laiks, dienvidu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +9..+10 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +11,5 grādiem Ventspilī līdz +15,4 grādiem Mērsragā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 21.maijā bija +35 grādi Spānijā un +38 grādi Krievijas galējos dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -10 grādi Alpu kalnos.

Saskaņā ar Eiropas Eksperimentālā vētru prognozēšanas centra analīzi pērkona negaiss lokāli var atnest ne tikai intensīvas lietusgāzes, bet arī vētru, ar mazu varbūtību iespējama lielgraudu krusa un virpuļviesulis.

Īslaicīgs lietus gaidāms daudzviet Latvijā. Mākoņi daļēji klās debesis. Valdošais būs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +14..+19 grādiem.

Rīgā sestdien ar augstu varbūtību iespējams īslaicīgs lietus, ar zemu varbūtību - pērkona negaiss. Uzspīdot saulei un pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +18 grādiem.

Vēlā sestdienas vakarā un svētdien daudzviet Latvijā gaidāms stiprs lietus.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1002-1006 hektopaskāli jūras līmenī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās