Sabiedrība
2021. gada 17. maijs, 10:57

"Likās, ka mani nekad neatradīs" - rīdziniece iekrīt trīs metrus dziļā akā un piedzīvo īstas šausmas

Jauns.lv / LETA

Una katru vakaru dodas pastaigā ar suni, un viņas maršruts bieži ved gar Indrupes ielas 3.namu. Tā pagalmā sakrājušies dažādi būvgruži, taču brīdinājuma zīmes par bīstamību nekur nebija izliktas, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Una, neko nenojaušot, droši spēra soļus, līdz iekrita trīs metrus dziļā komunikāciju akā: "Suns paldies dievam palika augšā, jo tie būtu vēl 12 kilogrami, kas būtu uzkrituši man virsū." 

Turpat netālu esot atradies Unas kaimiņš: "Tad es sāku kliegt." Kaimiņš steigšus izsaucis operatīvos dienestus. Tikmēr Una gulējusi bedres dibenā ar nedabiski izlocītu kāju. Sieviete saka, ka adrenalīna pieplūduma dēļ sāpes gandrīz nejuta:

"Šoks. Es vispār nesapratu, kur es esmu un kas notiek. Sapratu, ka es krītu, un man likās, ka mani nekad tur neatradīs. Kad to visu atceros - diezgan bēdīgi. Ieraugot blakus vēl tos metāla stieņus... Ja es būtu kritusi nedaudz uz citu pusi, es būtu uzdūrusies."

Ugunsdzēsēji izvilka Unu no bedres un policija pieņēma sievietes iesniegumu par notikušo. Pagājis vairāk nekā mēnesis.

Sieviete izņēma ilgstošu slimības lapu, jo pastrādāt vairs nevar. Izdevumi par operāciju arī nebija mazi.

Papildus tam Una stāsta, ka ir sašutusi par policijas lēmumu raksturot viņas ievainojumus par maznozīmīgiem: "Man ir jautājums, vai viņi vispār ir sagaidījuši tiesu medicīnas ekspertu slēdzienu par to, kādā stāvoklī es esmu? Jo saukt šo par maznozīmīgiem ievainojumiem...Maznozīmīgi ir zilumi, skrāpējumi, bet ne jau sarautas saites. Kā es vispār staigāšu? Vai es staigāšu? Vai es varēšu to kāju locīt, kā bija pirms tam?"

Valsts policijā komentē, ka ekspertīzes atzinums par gūtajiem ievainojumiem patiešām vēl nav saņemts, taču gadījuma izmeklēšana vēl nav beigusies un sievietei nevajadzētu steigties ar pieņēmumiem par tās iznākumu.

Valsts policija noskaidrojusi nomnieku, kurš atbild par telekomunikācijas akas uzturēšanu. Ekspertīzes slēdziens būšot atkarīgs no gūtajiem miesas bojājumiem, to rezultātu saņemšana var ilgt līdz mēnesim.

Lēmums par to, ka ievainojums skaitās maznozīmīgs, nav pārsūdzāms, bet nenozīmē, ka sodu par pārautajām kājas saitēm neviens nesaņems. "Atkarībā no ekspertīžu rezultātiem un gūtajiem miesas bojājumiem atbildīgais telekomunikācijas akas uzturētājs tiks saukts pie administratīvās atbildības vai tiks uzsākts kriminālprocess," informē policijā.