foto: LETA
Ministru portfeļu proporcijas maiņai piekrīt trīs koalīcijas partneri
Politika
2021. gada 14. maijs, 23:29

Ministru portfeļu proporcijas maiņai piekrīt trīs koalīcijas partneri

Jauns.lv / LETA

Ministru amatu proporcijas maiņai patlaban piekrituši trīs koalīcijas partneri, savukārt Jaunā konservatīvā partija (JKP) un "KPV LV" šo jautājumu vēl pārdomās, pēc tikšanās ar partneriem žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidents

Kariņš pauda, ka aizvadītais gads visiem bijis izaicinājumu pilns, kas skāra arī koalīciju.

Premjers uzsvēra, ka labā ziņa esot tas, ka visi koalīcijas partneri ir vienprātīgi par gatavību turpināt darbu kopā un strādāt, lai ne tikai valsti izvestu no Covid-19 krīzes, bet arī turpināt strādāt pie virknes sāktu reformu.

Patlaban koalīcija nonākusi situācijā, kurā Nacionālā apvienība (NA) ir skaidri paudusi vēlmi pārdalīt ministru proporcijas koalīcijā.

"Par to šodien arī runājām, un par to nepieciešama vienprātība koalīcijā. NA, "Attīstībai/Par!" un "Jaunā vienotība"  ir gatavi runāt par iespējamu proporciju pārdali, bet "KPV LV" un JKP izteica, ka viņiem būtu nepieciešams laiks, lai partiju iekšienē izdiskutētu gatavību meklēt risinājumus," stāstīja Kariņš.

Par minēto JKP un "KPV LV" jātiek skaidrība līdz pirmdien, 17.maijā, gaidāmajai koalīcijas sanāksmei.

"Darbu ir daudz, bet esmu pārliecināts, ka, ja varam turpināt meklēt kompromisa garu, varēsim atrast labu risinājumu," teica premjers.

Kā ziņots, Kariņš norādījis, ka koalīcijā ir atbalsts valdības darba turpināšanai, bet vēl ir jāvienojas par "sadarbības organizēšanu".

Pēc Kariņa teiktā, individuālās sarunās sadarbības partneri ir izteikuši vēlmi turpināt darbu un strādāt pie kopīgas programmas.

"Līdz šim individuālās sarunās visi partneri ir pauduši vēlmi turpināt sadarbību un pieci ["KPV LV" pametušie] deputāti apliecināja, ka atbalstīs manu valdību. Atbalsts kopīgai darbībai ir skaidrs, bet jautājums ir, kā vislabāk organizēt sadarbību, lai varam gludi un koordinēti turpināt darbu," sacīja Kariņš.