Politika
2021. gada 26. aprīlis, 16:44

Šī valdība var mierīgi demisionēt, uzskata Zatlers

Jauns.lv

"Politiķu elite, valdošā koalīcija, ir iestrēgusi stereotipā, ka šai valdībai nav alternatīvas. Es šoreiz atļaušos būt diezgan provokatīvs un teikšu, ka šī valdība var mierīgi demisionēt," uzskata eksprezidents Valdis Zatlers

Zatlers telekanāla "RīgaTV 24" raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" norādīja, ka, lai sastādītu jaunu valdību, kaut vai tajā pašā koalīcijā, būtu vajadzīgi vien 1-2 mēneši, un šajos mēnešos nekas traks nevarot notikt.

"Vakcīnu piegādes ir stabilizējušās, vakcinācijas process nosacīti uzņēmis savu gaitu, ierobežojumi diez vai šajos mēnešos tiks atcelti un tas arī ir labs iemesls, lai to nedarītu," viņš pauž.

"Ir jābūt politiski tālredzīgiem, jādomā stratēģiski, Saeimas vēlēšanas nav aiz kalniem. Iet ar valdību, kura ir ļoti nepopulāra cilvēku vidū līdz pašām vēlēšanām, nozīmē zaudēt vēlēšanās," pārliecināts ir Zatlers, vēlreiz atgādinot, ka šobrīd valstī nav kritiskas situācijas.

Viņš arī uzskata, ka gudrāk būtu, ja pati valdība demisionētu un radītu svaigu ministru sastāvu. "Nav jāmaina visi, ministrus var pārdalīt arī starp partijām. Partijas ļoti labi varētu pārkārtoties startam Saeimas vēlēšanās, kas kampaņveidīgi sāksies jau šī gada nogalē."