foto: LETA
Latvijā joprojām otrs zemākais pret Covid-19 vakcinēto rādītājs ES un EEZ valstu vidū
Sabiedrība
2021. gada 23. aprīlis, 14:55

Latvijā joprojām otrs zemākais pret Covid-19 vakcinēto rādītājs ES un EEZ valstu vidū

Jauns.lv / LETA

Līdz šim pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu Latvijā ir saņēmuši 10,4% pieaugušo populācijas, kas joprojām ir otrais zemākais rādītājs Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstu vidū, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati par laika periodu līdz 18.aprīlim.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saraksta apakšā aizvien atrodas Bulgārija, kur pirmo vakcīnas devu saņēmuši 8,8% pieaugušo populācijas.

Proporcionāli visvairāk pirmās vakcīnas devu izlietots Ungārijā, kur 40,4% pieaugušo populācijas jau ir saņēmuši pirmo devu, un Maltā, kur šis rādītājs ir 38,8%. Trešajā vietā atrodas Somija, kur šis rādītājs ir 29,8%.

Tikmēr ceturtajā vietā atrodas Igaunija, kas patlaban ar pirmo devu savakcinējusi jau 26,8% pieaugušo populācijas.

Latvija joprojām ievērojami atpaliek no pārējām Baltijas valstīm, jo arī Lietuvā ar pirmo devu vakcinēts ievērojami lielāks pieaugušo īpatsvars - kopumā 24,1%.

Pēc otrās devas saņēmušo īpatsvara pret pieaugušo populāciju Latvija ir pēdējā vietā, un šis rādītājs ir 1,7%. Otro vietu ieņem Bulgārija, kur šis rādītājs ir nedaudz lielāks, proti 2,2%. Arī šajā rādītājā Latvija ievērojami atpaliek no pārējām Baltijas kaimiņvalstīm - Lietuvā otro devu saņēmuši jau 8,4% pieaugušo, bet Igaunijā - 8%.

Visu ES un EEZ valstu vidū pirmās devas saņēmēju mediāna ir 23,3% pieaugušo populācijas, savukārt otrās devas mediāna - 8,4%.

ECDC analīzē izmantoti dati par vakcinētajiem virs 18 gadiem un attiecīgās valsts iedzīvotāju skaitu vecumā virs 18 gadiem. ECDC dati tiek apkopoti un ziņoti ar nelielu nobīdi, proti, ziņā izmantotie dati ir par laika periodu līdz 18.aprīlim.

Jau ziņots, ka Latvija vakcinācijas procesā ir saskārusies ar vairākiem būtiskiem izaicinājumiem, tostarp zemu vakcīnu pieejamību un loģistikas problēmām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās