foto: Valsts kanceleja.
Nākamnedēļ valdības sēdē paredzēts skatīt jautājumus, kas attiecas uz ierobežojumiem
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Sabiedrība
2021. gada 19. aprīlis, 19:29

Nākamnedēļ valdības sēdē paredzēts skatīt jautājumus, kas attiecas uz ierobežojumiem

Jauns.lv / LETA

Šonedēļ nav paredzēts pieņemt nekādus lēmumus par Covid-19 ierobežojumiem, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vaicāts, vai saslimstības ar Covid-19 pieauguma apstākļos varētu lemt par ierobežojumu pastiprināšanu, Kariņš atteica, ka valdība turpināšot "ļoti uzmanīgi vērot" epidemioloģisko situāciju.

Jautājumus, kas attiecas uz ierobežojumiem, paredzēts skatīt valdības sēdē nākamnedēļ, pauda Ministru prezidents. Viņš norādīja, - ja būs kādi ieteikumi no epidemiologiem kaut ko mainīt, tad tie tiks apsvērti.

Premjers norādīja, ka pašlaik redzama tendence, ka saslimstība nesamazinās, bet nedaudz palielinās. Valdības vadītājs uzsvēra, ka šādos apstākļos iedzīvotājiem nevajadzētu pulcēties, lai nepalielinātu saslimšanas risku.

Savukārt "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo (KPV LV) uz jautājumu, ar kādiem priekšlikumiem partijas pārstāvētā Ekonomikas ministrija varētu piedalīties otrdienas valdības sēdē saistībā ar sabiedrisko ēdināšanu, skaidroja, ka esošais regulējums valstī neparedz noteikumu atvieglošanu nozarei "nevienā brīdī". Viņš norādīja, ka pašlaik Ministru kabinets seko Saeimas lēmumiem un tikai nākamnedēļ pārskatīs Covid-19 ierobežojumus.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) iepriekš bija plānojis šonedēļ aicināt valdību lemt par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas ārā daļēju atvieglošanu.

EM priekšlikums paredz pirmajā solī atļaut ēdinātājiem sniegt pakalpojumus ārā, ievērojot epidemioloģiskās prasības, tostarp pie viena galdiņa varētu atrasties četri cilvēki no divām mājsaimniecībām, galdiņi tiktu norobežoti, kā arī pēc katras apkalpošanas reizes dezinficēti.

Kā informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja, jau otro nedēļu visā Latvijā novērojams saslimstības ar Covid-19 pieaugums.

Pagājušās nedēļas pieaugums pret iepriekšējo nedēļu ir 6,4%, vidēji dienā tika atklāti 538 jauni gadījumi.