Sabiedrība
2021. gada 19. aprīlis, 11:37

Pārdaugavā iegruvusi bedre, kuru pērn aizlāpīja par gandrīz 19 000 eiro

Jauns.lv / LETA

Rīgā, Pārdaugavā Ēbeļmuižas ielā atkal iegruvusi bedre, kuru pērn pašvaldība aizlāpīja par gandrīz 19 000 eiro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā liecina informācija sociālajos tīklos, minētā bedre atkal iegruvusi un tajā ar vienu riteni iebraucis auto.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas Teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas darbinieki apsekojuši iekškvartāla piebraucamo ceļu Līvciema ielā 47, un konstatējuši, ka objektā ir izveidojies asfalta seguma iebrukums, kas rada bīstamu situāciju iekškvartālā pārvietojoties gājējiem un autotransportam. 

Iespējams, avārijas situāciju - grunts izskalojumu un iegruvumu pēc ziemas sezonas varēja izraisīt lietus ūdens notekcaurules plīsums vai citas apakšzemes komunikācijas bojājums. Precīzs iegruvuma iemesls tiks noteikts veicot apakšzemes komunikāciju video pārbaudi.

Pārbaude tiks veikta līdz rītdienai.

Līdzās esošajam iegruvumam 2020.gada jūnijā tika veikti lietus ūdens kanalizācijas tīklu avārijas situācijas novēršanas darbi par kopējo summu 18 761 eiro. Remontdarbus veica SIA "BT Būve".

Iekrīt automašīna

Pirmo reizi šī bedre parādījās 2020.gada 12.jūnijā. Un tajā iekrita automašīna. Bedre bija vairākus metrus dziļa. Pašvaldībā norādīja, ka iegruvums izveidojās novecojušas lietus ūdens noteksistēmas dēļ, proti, tajās dienās pērkona negaisa laikā galvaspilsētā bijušas lielas lietavas un ūdens spiediena rezultātā izveidojies izskalojums, kas iegruvis.

foto: Ekrānuzņēmums no Twitter

Savukārt šajās dienās Rīgā lietus nav bijis vispār. Kā liecina informācija mājaslapā "meteo.lv", sestdien, svētdien un pirmdien Rīgā nokrišņu daudzums bijis 0 milimetri.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās