112
2021. gada 16. aprīlis, 22:01

Pazudušā meklēšana mežā Stopiņos: aizdomas, ka persona lietojusi dzīvībai kaitīgas vielas

Degpunktā, TV3

Gaišā dienas laikā Stopiņu novadā pie citkārt klusā Saulīšu ciemata bija vērojama milzu rosība. Apkaimē patrulējušas vairākas kārtības sargu automašīnas, mežu masīvus "ķemmējuši" policisti kājām, bet laiku pa laikam uz ceļa pazibējuši arī kinologi, šovakar vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Kā izrādās, visi šie ļaudis un viņu trennētie četrkājainie draugi dzinuši pēdas kādam 36 gadus vecam vīrietim, kurš bija izgājis no savām mājām un vairs nebija sazvanāms.

"Ņemot vērā lietas apstākļus, ka pastāv risks pie pazušanas apstākļiem risks personas dzīvībai un veselībai, tika uzsākti meklēšanas pasākumi, lai atrastu šo personu un novērstu šos riskus," skaidroja VP RRP Salaspils iecirkņa priekšnieks Kaspars Rekscs.

Likumsargiem bijušas pamatotas aizdomas, ka pazudušais ir lietojis medikamentus vai kādas citas vielas, kas varētu kaitēt viņa veselībai un dzīvībai.

Notikuma vietā bijis dzirdams, ka meklētais varētu būt apēdis 40 nezināmas izcelsmes tabletes. Šajā gadījumā gan viss beidzies veiksmīgi. Pēc pāris stundu darba policisti mežā pamanījuši ko aizdomīgu.

"Viņš pārvietojās pa meža teritoriju no savas esošās dzīvesvietas kādu divu kilometru rādiusā. Vismaz tur, kur mēs viņu konstatējām. (..) Ienāca policijas automašīnā un policija paziņoja, ka viņu meklē un tālāk jau sazinājāmies ar mediķiem," atklāja Kaspars Rekscs.

Vīrieša tālākais šīs dienas ceļš vedis uz tuvāko slimnīcu galvaspilsētā, bet pēc tam viņš nogādāts Tvaika ielā, lai atlabtu profesionāļu uzraudzībā.