foto: Rojs Maizītis
"Valsts vakcinācijas svētki" - cilvēki sociālajos tīklos pauž prieku par ilgi gaidīto poti
Sabiedrība
2021. gada 16. aprīlis, 14:16

"Valsts vakcinācijas svētki" - cilvēki sociālajos tīklos pauž prieku par ilgi gaidīto poti

Jauns.lv

Iespēju šodien pēc brīvās rindas principa saņemt vakcīnu pret Covid-19 kāroja izmantot daudzi. Par to liecina ne tikai fotogrāfu uzņemtās bildes pie trim lielajiem vakcinācijas centriem Latvijā, bet arī pašu vakcinēties gribētāju publicētās bildes sociālajos tīklos.

Kā zināms, Jūrmalā un Jelgavā cilvēku bija vairāk par vakcīnas devām, tāpēc brīvo rindu nācās slēgt vēl pirms darba laika beigām - ap plkst. 13.

Pēc plkst. 15 par brīvās rindas slēgšanu paziņoja arī vakcinācijas centrs Rīgā.

Tie, kas bija iestājušies rindā līdz tās slēgšanai, vakcīnu pret Covid-19 saņems.

Gan gaidošie, gan jau savakcinētie sociālajos tīklos dalījušies ar savu prieku. Dažiem vakcīnas saņemšanas brīdis bijis gana saviļņojošs, acīs sariešoties asarām.

Daudzi rindu bija ieņēmuši pat vairāk nekā stundu pirms vakcinācijas centra atvēršanas.

Lielajam vakcinācijas centram Rīgā darbs bija jāsāk tikai plkst.9, bet lielās cilvēku intereses dēļ pirmie tika ielaisti plkst.8.37. 

Iespējams, ka pirmie potēties gribētāji pie vakcinācijas centra savu vietu bija sākuši aizņemt jau no plkst.5, jo līdzi ir atnesuši krēslus un termosus, kuros ir silta tēja. No rīta ārā ir diezgan dzestrs.

Kā ziņots, vakcinācija trīs vakcincijas centros - Rīgā, Jūrmalā un Jelgavā - šodien veikta ar ražotāja "AstraZeneca" vakcīnām.

Cilvēki masveidā dodas vakcinēties pret Covid-19

Lielās cilvēku intereses dēļ vakcinācija pret Covid-19 "ATTA" centrā sākusies jau pirms plkst.9.00.

gallery icon
96

Vakcinēšana turpināsies arī brīvdienās

Sestdien vakcinācijas punkti Rīgā darbosies "ATTA" centrā un Ķīpsalas hallē, Ķīpsalas ielā 8. Vienlaikus atvērti būs arī punkti Jelgavā Zemgales Olimpiskajā centrā, Jūrmalas sporta skolā, Cēsīs bijušā "Super Netto" veikala telpās Bērzaines ielā 2a un Liepājā - Olimpiskajā centrā Brīvības ielā 39. Strādās arī vakcinācijas punkts Daugavpils sporta kompleksā Parādes ielā 7 un Rēzeknē - Latgales vēstniecībā "Gors".

Svētdien, 18.aprīlī, atvērti būs centri Cēsīs bijušā "Super Netto" veikala telpās un Daugavpils Sporta kompleksā.

Katrā centrā plānots izmantot no 390 līdz 2500 vakcīnu devu, un vakcīnu apjoms atkarīgs no centra lieluma un vakcinācijas veicējam pieejamā vakcīnu apjoma. Iedzīvotāji aicināti uz vakcināciju nākt pakāpeniski, visas dienas garumā. Iedzīvotāji tiek īpaši lūgti ievērot divu metru distanci un lietot deguna un mutes aizsegus.

Lai nodrošinātu sekmīgu vakcinācijas procesu visas nākamās nedēļas garumā, iedzīvotāji tiek aicināti nākt un stāties dzīvajā rindā tikai tad, ja tuvākās nedēļas laikā nav jau ieplānots vakcinācijas laiks kādā citā vakcinācijas kabinetā.

Jautājumu gadījumā par centru darbību iedzīvotāji aicināti sazināties pa bezmaksas informatīvo vakcinācijas tālruni 8989.