foto: Pixabay
Madonas novadā aiztur iereibušu autovadītāju, kurš brauc bez tiesībām un pretojas policijai
112
2021. gada 15. aprīlis, 16:43

Madonas novadā aiztur iereibušu autovadītāju, kurš brauc bez tiesībām un pretojas policijai

Jauns.lv

Aizvadītajā sestdienā, 10. aprīlī, Madonas novadā, Praulienas pagastā tika aizturēts autovadītājs, kurš ne tikai brauca bez autovadītāja apliecības, bet arī bija alkohola reibumā, kā arī uzvedās agresīvi un pretojās policijas likumīgajām prasībām. Par notikušo policijā sākts kriminālprocess, informē Valsts policijā.

Sestdien, 10. aprīlī, ap pus deviņiem vakarā Madonas novadā, Praulienas pagastā uz autoceļa Madona - Varakļāni Valsts policija, veicot ceļu satiksmes uzraudzību, pamanīja kādu “VW Golf” vadītāju, kurš agresīvi piedalās ceļu satiksmē, ar savu braukšanas stilu apdraud satiksmes drošību un citus satiksmes dalībniekus.

Tāpēc policijas pieņēma lēmumu – minēto transportlīdzekli apturēt.  

1982. gadā dzimušais autovadītājs nepakļāvās likumsargiem un izrādīja fizisku pretošanos – vīrietis uzvedās agresīvi, necenzēti lamājās un klaji ignorēja policistu likumīgās prasības.

Tāpat arī alkohola koncentrācijas pārbaudes laikā vīrietis izrādīja pretestību policijas amatpersonai, kā arī aizturēšanas laikā pretojās un nenosauca savus personas datus. 

Vīrieša izelpā tika konstatētas 1,55 promiles. Jāpiebilst, ka šī gada sākumā vīrietis jau bija aizturēts par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Toreiz vadītāja organismā konstatēja 2,07 promiles alkohola.

Pirmdien, 12. aprīlī, tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Par notikušo policijā sākti vairāki kriminālprocesi gan par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, gan par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat ir uzsākts kriminālprocess par izvairīšanos no tiesas nolēmuma pildīšanas.