foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: motociklists Alūksnē bēg no policijas, krīt un cenšas nozust starp parka kokiem
112
2021. gada 14. aprīlis, 14:59

VIDEO: motociklists Alūksnē bēg no policijas, krīt un cenšas nozust starp parka kokiem

Jauns.lv

Vakar, 13.aprīlī, Alūksnes pilsētā kāds 20 gadus vecs motocikla vadītājs, ievērojami pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, nepakļāvās policijas darbinieku prasībām apturēt transportlīdzekli un bēga no policijas ekipāžas, portālu Jauns.lv informē Valsts policijā.

Policijas uzmanību Rīgas ielā pievērsa kāds "Yamaha" motocikla vadītājs, kurš diennakts tumšajā laikā pa pilsētas ielām pārvietojās krietni ātrāk, nekā tas ir atļauts.

Valsts policijas amatpersonas pieņēma lēmumu minēto transportlīdzekli apturēt. Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un uzsāka bēgšanu pa Alūksnes pilsētas ielām.

Kādā brīdī bēgošā persona nesavaldīja motociklu un krita, pēc kā metās bēgt, ieskrienot parkā.

foto: Ekrānuzņēmums

Likumsargi 2001. gadā dzimušo jaunieti aizturēja. Veicot vadītājam alkohola pārbaudi, izelpā nav konstatēta alkohola ietekme. Aizturētais motociklists ne tikai pārsniedza ātrumu un bēga no policistiem, bet viņam nebija arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts administratīvais process par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai prasībai apturēt transportlīdzekli, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus.

Par šādu likumpārkāpumu transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no divsimt četrdesmit līdz četrsimt naudas soda vienībām un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Tāpat uzsākts administratīvais process par ātruma pārsniegšanu un braukšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Valsts policija aicina transportlīdzekļa vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.