112
2021. gada 14. aprīlis, 11:18

Purvciemā nošautais cilvēks ir futbola aģents Romāns Bezzubovs

Jauns.lv / LETA

Valsts policija ir noskaidrojusi trešdienas rītā Rīgā, Purvciemā, nošautā cilvēka personību un izvērsusi plašus uzbrucēju meklēšanas pasākumus.

Rīgā, Purvciemā, šorīt nošauts futbola aģents Romāns Bezzubovs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens arī ar sava preses pārstāvja Māra Zariņa palīdzību portālu Jauns.lv informē, ka nekavējoties tiek organizēta sanāksme par valsts iekšējo drošību, kurā piedalīsies Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas lielo pilsētu asociācijas, pašvaldību policijas un Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas vadība, kā arī Valsts policijas un citu iekšlietu dienestu vadība. 

Īsi pēc cilvēka nošaušanas Purvciemā notikuma vietā darbu veic izmeklētāji

14. aprīļa rītā Purvciemā Rīgā nāvējoši sašauts cilvēks.

gallery icon
73

Ministrs gan apliecināja, ka tiek "atstrādātas ātrās versijas" un iekšlietu dienesti strādā ārkārtas pastiprinātā režīmā.

Aģentūrai LETA zināms, ka, piemēram, patlaban uz Daugavpils šosejas pie Ogres atrodas vairāki bruņoti policisti, kas pārbauda abos virzienos braucošās automašīnas.

Situācija notikuma vietā

Valsts policija Gunāra Astras ielā, Purvciema mikrorajonā, kur trešdienas rītā notika šaušana un gāja bojā cilvēks, strādā divās vietās - pirmajā, kur, iespējams, tika raidīti šāvieni, un otrajā, kur atrodas upura līķis, kā arī spēkrats.

Lai arī oficiāli komentāri no likumsargu puses ir skopi, spriežot pēc pašlaik notiekošā notikuma vietā, upuris varēja būt braucis pa Gunāra Astras ielu virzienā no Augusta Deglava ielas uz "Mēbeļu nama" pusi.

Tad šāvienu, pakaļdzīšanās vai kāda cita iemesla dēļ upura automašīna nobraukusi no braucamās daļās, braukusi pa zālienu, šķērsojusi trotuāru, vairākas nobrauktuves un sagāzusi autostāvvietas žogu. Visapkārt mētājas sīkas automašīnas atlūzas.

Mirušā spēkrats "Volkswagen Tuareg" un upura mirstīgās atliekas atrodas vairākus simtus metru tālāk no vietas, kur strādā pirmā izmeklētāju grupa. Blakus spēkratam izmeklētāji uzslējuši melnu telti. 

Kā notikuma vietā novēroja Jauns.lv, uz automašīnas redzami vairāki ložu caurumi. 

foto: Mārtiņš Ziders/Jauns.lv
Ložu caurumi uz upura automašīnas.

Policija meklē šoferus ar videoreģistratoriem

"Valsts policija lūdz atsaukties automašīnu vadītājus, kuru transportlīdzekļi ir aprīkoti ar videoreģistratoriem un kuri šorīt laika posmā no pulksten 6.30 līdz 8.30 brauca pa Gunāra Astras ielu posmā no Dzelzavas līdz Deglava ielai. Lūgums sazināties ar policiju, zvanot 110. Valsts policija aicina nebaidīties sniegt informāciju, anonimitāte tiek garantēta," norāda likumsargi. 

Policija šobrīd veic neatliekamās izmeklēšanas darbības. Plašākus komentārus pašlaik nesniedz.

Kas ir Romāns Bezzubovs?

foto: Facebook
Romāns Bezzubovs

Bijušais futbolists Bezzubovs karjeras laikā spēlēja klubos "Policijas FK" (vēlāk - PFK/"Daugava"), "Jūrmala", Kuldīgas "Venta" un "Jūrmala-VV" Latvijā, kā arī Albānijas vienībā Balši "Bylis". Viņš savulaik pārstāvēja arī Latvijas jaunatnes izlases.

Pēc karjeras beigām Bezzubovs strādāja par futbola aģentu un vadīja aģentūru "BR-Sport Agency". Aģentūras esošo un bijušo klientu lokā ir tādi spēlētāji kā Vitālijs Jagodinskis, Aleksejs Grjaznovs, Jānis Grīnbergs, Vladislavs Soloveičiks, Bogdans Samoilovs, Vladislavs Gabovs, Aleksandrs Fertovs, Andrejs Kožuhars un Mikola Musolitins.

Pērn Latvijas Futbola federācijas (LFF) Spēlētāju statusa un pāreju komitejas (SSPK) apmierināja trīs viņa klientu - Kožuhara, Musolitina un Jagodinska - prasības par darba algas izmaksu no "Valmieras" kluba.

LFF Bezzubovu raksturo kā futbola vidē aktīvu un labi zināmu cilvēku ar plašu kontaktu loku. LFF arī sola aģentūras pārstāvētajiem pašmāju futbolistiem juridisko palīdzību, ja tāda būs nepieciešama.

Firmas.lv informācija liecina, ka Bezzubovam ar Viktoriju Mogiļeviču pieder SIA "BR-sport agency". Uzņēmums 2019.gadā apgrozīja 1 750 eiro un strādāja ar 7 688 eiro zaudējumiem. Informācija par pagājušo gadu nav pieejama. Uzņēmuma juridiskā adrese ir netālu no nozieguma vietas Purvciemā Zvaigznāja gatvē 4-13.