foto: Daugavpils pilsētas pašvaldības policija
Daugavpilī jauniešiem piemēro prāvus naudas sodus par pulcēšanos dzimšanas dienas ballītē
Foto no notikuma vietas.
Novadu ziņas
2021. gada 9. aprīlis, 21:17

Daugavpilī jauniešiem piemēro prāvus naudas sodus par pulcēšanos dzimšanas dienas ballītē

Jauns.lv

Par pulcēšanos dzimšanas dienas ballītē jauniešiem piemēroti naudas sodi no 50 līdz 500 eiro, informēja Daugavpils Pašvaldības policijā.

Otrdien, 6. aprīlī, Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas rīcībā nonāca informācija par iespējamu privātu pasākumu vienā no pilsētas mikrorajona privātmājām, kurā piedalās vairākas personas no dažādām mājsaimniecībām.

Pārbaudīt informāciju tika norīkota viena no tuvākajām pašvaldības policijas mobilajām patruļgrupām. Ierodoties norādītajā adresē, tika konstatēts, ka tiešām tur notiek kaut kāda ballīte. Policijas darbinieki, pēc ilgstošām pārrunām, tika ielaisti privātmājas telpās, kur konstatēja, ka jauniešu kompānija bija nolēmusi atzīmēt dzimšanas dienu. Daži jaunieši arī mēģināja slēpties no policijas darbiniekiem.

Kopumā noīrētajā namā spēkā esošo aizliegumu par privātajiem pasākumiem un privāto pulcēšanos starp personām no dažādām mājsaimniecībām pārkāpa 13 jaunieši, starp kuriem bija arī nepilngadīgas personas.

Uz vietas tika pieņemti lēmumi saukt pie atbildības pilngadīgos jauniešus par valstī noteikto pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu, piešķirot sodus no 50€ līdz 500€.

Nepilngadīgie tika nogādāti dzīvesvietās un informācija par tiem tika nodota pašvaldības policijas nodaļai profilaktiskajā darbā ar jauniešiem turpmāko nepieciešamo procesuālo darbību īstenošanai.