Sabiedrība
2021. gada 7. aprīlis, 21:35

Aicina atpazīt personas, kas uzlauzušas un iztukšojušas "Omniva" pakomātus

Degpunktā

Naktī uz trešdienu divi zagļi ar lauzni atvēruši un iztukšojuši "Omniva" pakomātus Ulbrokas un Saharova ielā, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Uzņēmuma pārstāvis atzīst, ka kas tāds piedzīvots pirmo reizi deviņu gadu laikā.

"Katrā no pakomātiem tika uzlauzti astoņi skapīši, un kopā tika izzagti 12 sūtījumi. Pēc video novērošanas kameru ierakstiem var secināt, ka zagļi ir tēmējuši uz lielākajiem skapīšu nodalījumiem, bet ir uzlauzti arī daži mazie S izmēra skapīši. Ne visos skapīšos bija sūtījumi. Zagļi bija ar ratiņiem līdzīgu priekšmetu, kuros attiecīgi šos sūtījumos iekrāva," stāsta SIA "Omniva" biznesa attīstības vadītājs Edgars Isaks.

foto: ekrānuzņēmums no video

Apzagtajiem klientiem tagad jāsazinās ar uzņēmumu un jāsarūpē pirkuma dokumenti, lai apliecinātu sūtījuma vērtību. "Omniva" grasās visus zaudējumus kompensēt, bet pagaidām nezina, cik liela naudas summa tā varētu būt.

"Mēs joprojām apkopojam ziņas no klientiem. Zaudējumu summa varētu būt zināma līdz nedēļas beigām," teic Isaks. 

foto: ekrānuzņēmums no video

Ņemot vērā nepatīkamo pieredzi, uzņēmums grasās paaugstināt drošību pie pakomātiem. Novērošanas kameras ir pietiekamā daudzumā, saka pārstāvis, taču noderētu vēl papildu skaņas un gaismas signāli, kas pievērstu apkārtējo uzmanību un zagļus nobiedētu.

foto: ekrānuzņēmums no video

Policija ir saņēmusi iesniegumu un aicina zvanīt uz 110, ja kāds atpazīst ekrānā redzamos vīriešus.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.