foto: Ieva Lūka/LETA
Meteorologi brīdina par stipru vēju Kurzemē, kas pēcpusdienā ievērojami pastiprināsies
Spēcīgas vēja brāzmas Kurzemes piekrastē.
Sabiedrība
2021. gada 4. aprīlis, 10:25

Meteorologi brīdina par stipru vēju Kurzemē, kas pēcpusdienā ievērojami pastiprināsies

Jauns.lv / LETA

Šodien pēcpusdienā Kurzemē iespējams stiprs vējš, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēcpusdienā Kurzemē dienvidrietumu, dienvidu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-19 metriem sekundē, bet vakarā vietām, galvenokārt jūras piekrastē, sasniegs ātrumu 20-23 metri sekundē.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

No plkst.17 svētdien līdz plkst.15 pirmdien Kurzemē spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dzeltenais brīdinājums par vēju.

Pēc Boforta skalas, vējš, kura ātrums sasniedz 20,8 līdz 24,4 metrus sekundē, uzskatāms par vētru. Vējš var lauzt resnos koku zarus, nodara nelielus bojājumus ēkām, izkustina no vietas vieglus priekšmetus.

Sinoptiķi prognozē mākoņainu dienu

Lieldienu svētdiena Latvijā būs pārsvarā mākoņaina, bet Kurzemē laiks kļūs saulains. Vietām Vidzemē un Latgalē nedaudz īslaicīgi snigs un līs. Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +4..+10 grādi.

Rīgā svētdien nav gaidāmi ievērojami nokrišņi, vakarā debesis skaidrosies. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš un gaiss iesils līdz +9 grādiem.

No ziemeļrietumiem tuvojas liels ciklons. Atmosfēras spiediens 1013-1017 hektopaskāli jūras līmenī, gaidāma spiediena pazemināšanās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās