foto: liepajniekiem.lv
"Vicināja, šķiet, medību nazi," uzbrukumu Liepājas tramvaja vadītājam atminas aculieciniece
112
2021. gada 1. aprīlis, 18:50

"Vicināja, šķiet, medību nazi," uzbrukumu Liepājas tramvaja vadītājam atminas aculieciniece

Jauns.lv

Vīrietis, kurš Liepājā sadūra tramvaja vadītāju, pēc incidenta izkāpis no transportlīdzekļa un aizgājis, tā portālam liepājniekiem.lv pastāstījusi notikuma aculieciniece.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa redzējusi, ka tramvaja vagonā cīnās vadītājs un kāds vīrietis. "Gāju skatīties, kas notiek. Vadītājs turēja roku pie kakla, tecēja asinis. Kad atvērās durvis, pretī stāvēja vīrietis, kurš vicināja, šķiet, medību nazi. Man viņš neuzbruka, vienkārši izkāpa no tramvaja un aizgāja."

Sieviete stāsta, ka garām gājuši citi vīrieši, viņa pateikusi, ka ir sadurts tramvaja vadītājs un lai viņi seko uzbrucējam.

Arī pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Kaspars Vārpiņš apstiprina, ka uzbrucējam sākotnēji sekojuši iedzīvotāji.

"Uz ietves malas sēdēja vīrietis, kuram uz sejas un kakla bija asinis. Viena no sievietēm cietušajam sniedza pirmo palīdzību, bet otra – norādīja, ka vīrietis ir sadurts, bet uzbrucējam sekojot garāmgājēji. Policisti, apsekojot tuvējo apkārtni, F. Grīniņa ielā vainīgo aizturēja un nodeva Valsts policijai. "

Kā informēja SIA "Liepājas tramvajs" sabiedrisko attiecību vadītājs Andrejs Rjabcevs, 59 gadus vecais vadītājs darba laikā tika sadurts kaklā. Viņu nekavējoties nogādāja Liepājas Reģionālajā slimnīcā, bet diemžēl viņa dzīvību neizdevās glābt. 

Tramvajā bija videonovērošanas ierīces un patlaban uzņēmums Valsts policijai (VP) nodod visus videoierakstus, lai saprastu negadījuma apstākļus.

VP par notikušo ir sākts kriminālprocess pret 1987. gadā dzimušu vīrieti.

Aizturētajam izelpā konstatētas 1,9 promiles alkohola.

Policija turpina izmeklēšanu un skaidro uzbrukuma motīvus. Iespējamās versijas policijā nekomentēja.

Uzņēmumā tramvaja vadītājs strādāja no 2018.gada un kolēģi viņu raksturo kā atsaucīgu, korektu un uzņēmumam lojālu darbinieku.

Tramvaja vadītājiem dzīvība netiek apdrošināta, bet ir veselības aprūpes polises. 

Uzņēmums sola sniegt finansiālu atbalstu bēru izdevumiem, kā arī nodrošināt psihologa atbalstu pārējiem uzņēmumā strādājošajiem tramvaju vadītājiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas