foto: LETA
Rosina kriminālvajāšanu pret jaunieti, kurš Aizputē pameta aizdegušos automašīnu, atstājot tajā divas paziņas
Sabiedrība
2021. gada 26. marts, 20:38

Rosina kriminālvajāšanu pret jaunieti, kurš Aizputē pameta aizdegušos automašīnu, atstājot tajā divas paziņas

Jauns.lv / LETA

Policija rosina sākt kriminālvajāšanu pret kādu jaunieti par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu Aizputē, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Pagājušā gada 22.novembrī dažas minūtes pirms pusnakts tika saņemta informācija par to, ka Aizputē, Kalvenes un Jelgavas ielu krustojumā, ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Uz negadījuma vietu steidzās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), jo automašīna bija aizdegusies.

Pēc Šeršņovas teiktā, negadījumā cieta divi vīrieši, kuri ar gūtajām traumām tika nogādāti medicīnas iestādē, savukārt automašīnas vadītājs pēc negadījuma bija devies prom. VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī par notikušo tika sākts kriminālprocess.

VP amatpersonas noskaidroja, ka transportlīdzekli vadījis kāds jaunietis, kurš nesen ieguvis autovadītāja apliecību. Skaidrojot tā vakara notikumus, likumsargi uzzināja, ka divi vīrieši kopīgi lietojuši alkoholu un viens no vīriešiem saprotot, ka nevarēs paša spēkiem tikt mājup, piezvanīja paziņam, kuram palūdza viņu aizvest. Tā kā vīrietis bija spēcīgā reibuma stāvoklī un pats nespēja pārvietoties, līdzi braucis arī draugs, kurš varētu palīdzēt viņu nogādāt līdz automašīnai un pēc tam - dzīvesvietā, stāstīja policijas pārstāve.

Pa ceļam jaunietis, kurš vadījis automašīnu, līkumā to nenovaldījis un avarējis, iebraucot mājās sienā. Šoferis, daudz nedomājot, izkāpis no transportlīdzekļa, noņēmis aizmugurējo valsts reģistrācijas numura zīmi un aizbēdzis, savukārt abi vīrieši palikuši automašīnā, kura sākusi degt. Notikušo redzēja mājas iedzīvotāji un pašvaldības policijas amatpersonas videonovērošanas kamerās, kuri arī izsauca VUGD, stāstīja Šeršņova.

Viņa informēja, ka VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kas izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kura rezultātā cietušajam nodarīts viegls vai vidējs miesas bojājums.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz septiņiem gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.