foto: LETA
Šorīt ugunsgrēkā Rīgā bojā gājuši trīs cilvēki
112
2021. gada 19. marts, 09:12

Šorīt ugunsgrēkā Rīgā bojā gājuši trīs cilvēki

Jauns.lv / LETA

Šorīt ugunsgrēkā Rīgā gājuši bojā trīs cilvēki, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VUGD izsaukumu uz ugunsnelaimi saņēma šorīt plkst.5.15, jo kādā daudzstāvu mājā Rīgā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklis deg ar atklātu liesmu. Ugunsdzēsēji, ar autokāpņu un trīsposmu izbīdāmo kāpņu palīdzību, no ēkas izglāba piecus cilvēkus, līdztekus viens cilvēks bija evakuējies saviem spēkiem.

Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ēkā atrasti trīs bojāgājuši cilvēki. Plkst.7.08 ugunsgrēks, kurā 65 kvadrātmetru platībā dega dzīvoklis, ārsiena un starpstāvu pārsegums, ir lokalizēts.

Dāme-Birziņa informēja, ka šī gada pirmie trīs mēneši iesākušies traģiski - ugunsgrēkos gājis bojā jau 41 cilvēks. Tas ir lielākais ugunsgrēkos bojāgājušo skaits pēdējo gadu laikā pirmo trīs mēnešu periodā.

Gandrīz puse, jeb 18 ugunsgrēki, kuros bojāgājuši cilvēki, ir visticamāk saistīti ar neuzmanīgu rīcību ar uguni - neuzmanīga smēķēšana, bez uzraudzības atstātas degošas sveces vai uz ieslēgtas plīts aizmirsts ēdiens.

Savukārt 13 gadījumos postošie ugunsgrēki iespējams saistīti tieši ar apkuri - tā ir nepareizi izbūvēta, apkures iekārtai ir kāds bojājums vai tiek pārkāpti apkures iekārtas ekspluatācijas noteikumi. Vēl seši cilvēki gājuši bojā ugunsgrēkos, kas izcēlušies elektroinstalāciju dēļ.

Tāpat vakar plkst.20.15 VUGD saņēma izsaukumu Daugavpils novada Līksnas pagastā, kur kādā vienstāva dzīvojamajā mājā dega sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas tika izglābts viens cilvēks.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus - 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā uz divu kūlas un vienu meža ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.