foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: vai jau paguvāt aiziet uz frizētavu? Vaicājām cilvēkiem Rīgas ielās
Sabiedrība
2021. gada 5. marts, 11:30

VIDEO: vai jau paguvāt aiziet uz frizētavu? Vaicājām cilvēkiem Rīgas ielās

Jauns.lv

Šoreiz Jauns.lv devās ielās, lai uzzinātu, vai pirmajās dienās, kad atkal tika atļauts strādāt skaistumkopšanas speciālistiem, cilvēki jau bija paguvuši šos pakalpojumus izmantot. Lielākā daļa aptaujāto atzina, ka pierakstu pie sava speciālista veica, tiklīdz izskanēja, ka drīzumā nozare varētu atsākt strādāt.

Lai gan lielākā daļa mūsu aptaujāto jau bija paguvuši pierakstīties laikus un daži jau bija paguvuši šos pakalpojumus izmantot, daļa norādīja, ka vēl tikai plāno to darīt.

Interesanti, ka daži aptaujātie ļāva noprast - viņi jau pieraduši pie tā, ka pašiem jārūpējas par matiem, nagiem un pārējo, ko parasti uztic saloniem.

Skaistumkopšanas meistari lēnām atsāk darbu

No šodienas, saskaņā ar valdības lēmumu, atļauts sniegt manikīra, pedikīra, podologa un friziera pakalpojumus.

gallery icon
37

Var sākt strādāt atsevišķi skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji

Jauns.lv jau ziņoja, ka no 1.marta klātienē varēs saņemt friziera, manikīra, pedikīra un podologa pakalpojumus. Pēc Ekonomikas ministrijas priekšlikuma noteikumi "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" papildināti ar prasībām skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem, nosakot specifiskas prasības, ko nepieciešams ievērot un nodrošināt, lai sniegtu drošus skaistumkopšanas pakalpojumus.

Skaistumkopšanas pakalpojumus varēs sniegt, ievērojot stingras epidemioloģiskās drošības prasības. Tostarp pakalpojuma sniedzējam būs pienākums par savu darbību paziņot Veselības inspekcijai. Pirms pakalpojuma sniegšanas būs jāveic pakalpojuma saņēmēja bezkontakta temperatūras mērīšana, un akūtu respiratorisko simptomu gadījumā pakalpojumu sniedzējam būs pienākums atteikt pakalpojumu sniegšanu.

Pakalpojumu varēs sniegt, izmantojot vienreizējās lietošanas cimdus un FFP-2 vai FFP-3 respiratoru bez vārsta. Pakalpojuma saņēmējs, kurš nelieto mutes un deguna aizsegu vai lieto to neatbilstošā veidā, neaizsedzot degunu un muti, netiks ielaists iekštelpās. No noteikumiem arī izriet, ka pakalpojumu saņēmējam nevarēs piedāvāt dzērienus, uzkodas un lasāmvielu.