foto: Evija Trifanova/LETA
Levits novērtē premjera darbu, bet norāda, ka valdībā ir jāuzlabo tās iekšējā komunikācija
Egils Levits iepriekš mudināja valdības locekļus strādāt vienoti.
Politika
2021. gada 5. marts, 08:26

Levits novērtē premjera darbu, bet norāda, ka valdībā ir jāuzlabo tās iekšējā komunikācija

Jauns.lv / LETA

Lai arī sākumā Ministru kabinets bija strādājis kā komanda, kādā brīdī tas sācis kļūt irdens, taču patlaban valdība atkal ir ceļā uz komandas darbu, uzskata Valsts prezidents Egils Levits.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" amatpersona pauda, ka, viņaprāt, patlaban valdības darbs ir ceļā uz vienotību, lai arī pēdējās nedēļās bija vērojams, ka valdībā vienotības trūcis un "kā Krilova fabulā katrs vilka uz savu pusi".

"Pēdējie lēmumi rāda, ka valdība pašlaik ir spējusi lielā mērā atrast kopēju valodu un nopietni attiecas pret krīzi, it sevišķi ņemot vērā, ka sāk izplatīties daudz lipīgāks Covid-19 variants. Valdība principā strādā," pauda Levits.

Viņaprāt, valdībā ir jāuzlabo tās iekšējā komunikācija, jo nevarot būt tā, ka ministri viens ar otru sazinās tikai ar Tvitera starpniecību. "Sākumā valdība bija komanda, tad tā sāka kļūt irdena, bet tagad tā ceļā uz komandas darbu," vērtēja Levits.

Prezidenta ieskatā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) valdības darbu spēj vadīt un redzēt situāciju tajā un valstī kopumā, savukārt ministri līdz šim uz problēmām skatījušies šauri no savas nozares viedokļa.

Levits iepriekš brīdināja valdības ministrus par atbildību, kas būtu jāuzņemas, ja, lobējot savas nozares intereses un nedomājot par visu valsti kopumā, panāktā ierobežojumu mīkstināšana novestu pie Covid-19 izplatības pieauguma. Prezidents mudināja valdības locekļus strādāt vienoti.