foto: AFP/Scanpix
Latvijas karavīri nav cietuši raķešu uzbrukumā bruņoto spēku bāzei Irākā
Sabiedrība
2021. gada 3. marts, 16:27

Latvijas karavīri nav cietuši raķešu uzbrukumā bruņoto spēku bāzei Irākā

Jauns.lv / LETA

Latvijas karavīri nav cietuši raķešu uzbrukumā bruņoto spēku bāzei Irākā, informē Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Latvijas karavīri ir izvietoti citā bāzē, turklāt karavīri nemaz notikuma brīdī neatradās Irākā, jo ir atvaļinājumā, norādīja ministrijā.

Jau ziņots, ka Irākas rietumos vismaz desmit raķetes trāpījušas bruņoto spēku bāzē, kur izvietoti ASV vadītās koalīcijas karavīri.

Ain al Asadas bāzē atrodas irākiešu spēki, kā arī ASV vadītās koalīcijas karavīri, kas Irākai palīdz cīņā pret teroristu grupējuma "Islāma valsts" atliekām.

Kā pavēstīja avots drošības spēkos, uzbrukuma laikā no sirdslēkmes miris kāds civilais līgumstrādnieks.

2020.gadā Irākā tika īstenoti vairāki desmiti uzbrukumu ar raķetēm un improvizētiem spridzekļiem, kas bija vērsti pret Rietumu drošības, militārajiem un diplomātiskajiem objektiem. Irākas un Rietumu militārie avoti to īstenošanā vainoja proirāniskos grupējumus.

Pēc pamiera noslēgšanas ar radikālajiem grupējumiem oktobrī uzbrukumi tika teju pilnībā izbeigti, tomēr pēdējo trīs nedēļu laikā tie atkal atsākušies.

Februāra vidū notika raķešu uzbrukumi ASV vadītās koalīcijas spēkiem netālu no Irākas Kurdistānas galvaspilsētas Erbīlas, ASV militārajam kontraktuzņēmumam, kas darbojas uz ziemeļiem no galvaspilsētas, kā arī ASV vēstniecībai Bagdādē.

ASV bruņotie spēki ceturtdien veica uzlidojumus Irānas atbalstītu kaujinieku izmantotai infrastruktūrai Sīrijas austrumos, un tajos nogalināti 17 cilvēki, pavēstīja nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).