foto: Pixabay.com
Lai arī spēkā Covid-19 ierobežojumi, jaunieši turpina ballēties un pulcēties
112
2021. gada 2. marts, 13:32

Lai arī spēkā Covid-19 ierobežojumi, jaunieši turpina ballēties un pulcēties

Jauns.lv

Neskatoties uz valstī noteiktajiem ierobežojumiem, jaunieši joprojām turpina pulcēties, portālam Jauns.lv pavēstīja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārstāve Zane Vaskāne, norādot, ka policija aicina būt atbildīgiem. 

Vaskāne norāda, ka VP aizvien turpina seko līdzi tam, lai iedzīvotāji ievēro valstī noteiktās ārkārtējās situācijas ierobežojumus, tiek veiktas gan preventīvas pārbaudes, gan reaģēts uz saņemto informāciju. Joprojām tiek fiksēti gadījumi, kad administratīvo pārkāpumu procesu uzsākšana ir neizbēgama un jaunieši turpina aktīvi pulcēties gan pirtīs, gan dzīvokļos un rīko privātus pasākumus.

Piemēram, 26. februārī tika saņemta informācija par to, ka Valmieras pusē kādā īpašumā notiek privāts pasākums. Pārbaudot saņemto informāciju, konstatēts, ka piemājas garāžā atradās septiņas personas no dažādām mājsaimniecībām. Šīm personām izskaidrots, ka tās pārkāpj valstī noteiktos ierobežojumus, jo šobrīd ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi. 

Kopumā aizvadītajā nedēļas nogalē Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamajā teritorijā veiktas teju 400 tirdzniecības vietu pārbaudes. Divos gadījumos konstatēti pārkāpumi, savukārt 16 gadījumos doti preventīvi norādījumi. Tāpat veiktas 102 pārbaudes publiskās vietās gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kopumā doti 20 preventīvi norādījumi, savukārt 34 gadījumos sākts administratīvais process par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumiem. 

Policija atgādina, ka mērķis nav sodīt cilvēkus, bet panākt to, ka viņi ievēro ierobežojumus, lai pēc iespējas ātrāk visa sabiedrība varētu atgriezties normālā dzīves ritmā. Policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot noteiktos ierobežojumus – nepulcēties. Tikai kopīgi sadarbojoties un attiecoties nopietni pret situāciju, ir iespējams to uzlabot, mazinot Covid-19 infekcijas izplatīšanos. 

Arī turpmāk policija uzraudzīs, lai tiek ievēroti ārkārtējās situācijas noteiktie ierobežojumi gan dienas, gan nakts laikā. Jo īpaši tiks uzraudzītas vietas, kurās pastāv lielāks cilvēku pulcēšanās risks, piemēram, tirdzniecības vietās un citās publiskās vietās, informē Vaskāne.