Sabiedrība
2021. gada 26. februāris, 20:48

"Kāds nolicis, lai izskatītos, ka sabraukti" - uz šosejas Jelgavas novadā vienuviet atrod vairākus kaķu līķus

Jauns.lv

Jelgavas novadā uz P101 šosejas atrasti četru kaķu līķi vienuviet. Visiem redzami ievainojumi galvas rajonā, kas liek domāt, ka tie miruši vardarbīgā nāvē, nevis nobraukti, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Dzīvnieku mirstīgās atliekas uz ceļa atradis autovadītājs Ilgvars, kuram redzētais liek domāt, ka dzīvniekus tur kāds novietojis speciāli. 

Viņš stāsta, ka, braucot uz darbu, atradis dzīvniekus visus rindā. 

"Visi četri vienā rindā - ceļa vidū. Kāds nolicis uz ceļa, lai izskatītos, ka sabraukti. Tādā veidā atbrīvojušies no dzīvniekiem," pieļauj Ilgvars. 

Kaķu skaistie kažoki, viņaprāt, izslēdz iespējamību, ka tie bijuši klaiņojoši dzīvnieki. 

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Veterināro objektu uzraudzības daļas vadītāja Mairita Riekstiņa norāda, ka šādos gadījumos jāsauc Valsts policija (VP).  Likumsargi izvērtēšot, vai jāuzsāk izmeklēšana. Savukārt, ja secinās, ka dzīvnieki nobraukti, tad nodos informāciju pašvaldības struktūrām, kuru pienākums ir savākt dzīvnieku līķus. 

Valsts policija, ierodoties norādītajā vietā, pieļauj, ka kaķi varētu būt miruši vardarbīgā nāvē. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 230. panta "Cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem".

Gan PVD, gan VP atzīst, ka atrast vainīgos būs sarežģīti, jo kaķu apzīmēšana nav obligāta. Līdz ar to dzīvnieku īpašnieku noskaidrošana varētu būt sarežģīta.

Kriminālprocesa ietvaros tiks veiktas ekspertīzes, lai konstatētu dzīvnieku nāves cēloni.

Jauns.lv brīdina, ka augstāk pievienotajā sižetā redzami nepatīkami skati.