foto: Ekrānuzņēmums
Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga pēc saņemtās Covid-19 potes jūtas labi
Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga
Sabiedrība
2021. gada 21. februāris, 21:15

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga pēc saņemtās Covid-19 potes jūtas labi

Jauns.lv

Latvijas bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga (83) sociālajā vietnē "Facebook" padalījusies ar sajūtām pēc saņemtās "Astra Zeneca" Covid-19 vakcīnas pirmās devas.

"Mēs abi ar vīru jūtamies ļoti labi. Es esmu jau saņēmusi vakcīnu un varu visiem apgalvot, ka, ja kādam ir bailes no dūriena, tad tam nav pamata, neko nemana," stāsta eksprezidente. "Ja pēc tam mazliet jūt to dūruma vietu, tas ir īstenībā, es teiktu, mazāk sāpīgi, nekā pēc gripas potes, kuru mēs regulāri ņemam."

Vīķe-Freiberga video noslēgumā novēl, lai visā pasaulē izdodas kontrolēt "šo jauno biedu" - Covid-19 vīrusu, atrodot arvien labākus veidus, kā kontrolēt šo slimību.

"Katrā ziņā, paskatieties pa logu, uz saulīti, un ļaujiet tai jūs iepriecināt. Piezvaniet kādam draugam, ja paliek drūms prāts!" mudina bijusī prezidente.

Zināms, ka Vīķe-Freiberga kopā ar citiem eksprezidentiem 11.februārī saņēmusi "Astra Zeneca" Covid-19 vakcīnas pirmo devu. 

Levits un bijušie Latvijas prezidenti vakcinējas pret Covid-19

Latvijas prezidents Egils Levits un eksprezidenti Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā saņēmuši "Astra Zeneca" Covid-19 vakcīnas pirmo devu.

gallery icon
38

Bijusī valsts pirmā persona Vaira Vīķe-Freiberga pēc vakcīnas saņemšanas žurnālistiem sacīja, ka dūriens bijis nemanāms. Viņa aicināja ikvienu pie pirmās izdevības pieteikties uz vakcīnu, jo katram jāuzņemas atbildība par sevi un savu veselību pašam.

"Tas ir arī jautājums par atbildību pret citiem - tuviniekiem, ģimenes locekļiem un tiem cilvēkiem, ar kuriem mēs nonākam saskarsmē. Jo vairāk cilvēki Latvijā būs vakcinēti, jo drošāk mēs visi varēsim būt un jo vieglāk būs atgriezties kaut cik normālā dzīvē," sacīja Vīķe-Freiberga.