foto: Edijs Pālens/LETA
RAKUS svētdien pret Covid-19 plāno vakcinēt līdz 260 senioru
Līdz šim iespēju pieteikties pēc aicinājuma saņemšanas izmantojuši vairāk nekā 150 senioru.
Sabiedrība
2021. gada 20. februāris, 19:12

RAKUS svētdien pret Covid-19 plāno vakcinēt līdz 260 senioru

Jauns.lv / LETA

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) svētdien pret Covid-19 plānots vakcinēt līdz 260 seniorus, atklāja iestādes preses sekretāre Ilga Namniece.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa pastāstīja, ka slimnīca no Vakcinācijas projekta biroja saņēmusi to aptuveni 600 senioru sarakstu, kuri kā pirmie varēs tikt pie vakcīnas RAKUS. Ņemot vērā, ka nedēļas nogalē šī prioritārā grupa sākusi saņemt paziņojumus par pieteikšanos vakcinēšanai konkrētajā slimnīcā, īsziņu un e-pastu saņēmēji aicināti sazināties ar RAKUS pa tālruni 27 267 437, lai pierakstītos potes saņemšanai.

Namniece stāstīja, ka līdz šim iespēju pieteikties pēc aicinājuma saņemšanas izmantojuši vairāk nekā 150 senioru. Kopumā, ņemot vērā slimnīcas kapacitāti, svētdien plānots sapotēt 250 līdz 260 šīs prioritārās grupas iedzīvotāju. Pārējo vakcinācija turpināsies nākamnedēļ.

Latvija saņem pirmās ražotāja "Moderna" vakcīnas pret Covid-19

Otrdien Latvija saņēmusi pirmās 1200 ražotāja "Moderna" vakcīnas pret Covid-19, pavēstīja Nacionālā veselības dienesta pārstāve Anna Karolīna Šaule. Viņa pavēstīja, ...

gallery icon
31

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Komunikācijas daļas vadītāja Dace Zaldāte-Rozentāle pastāstīja, ka gaidīšanas laiks, lai pieteiktos potes saņemšanai slimnīcā, sestdien ir mainīgs un var sasniegt desmit līdz 15 minūtes. Lai visus zvanus apkalpotu, ir piesaistīti papildu cilvēkresursi.

Pēc viņas paustā, atsaucība no senioriem ir liela, un saraksts pildās strauji. Vienlaikus BKUS pārstāve aicināja pieteikties vakcinēšanai tos iedzīvotājus, kas saņēmuši uzaicinājumus īsziņas vai e-pasta veidā.

Latviju sasniegušas pirmās "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās vakcīnas

gallery icon
18

Komentējot sociālajos tīklos pausto par iespēju pieteikties vakcīnas saņemšanai arī tiem senioriem, kas vēl nebija saņēmuši uzaicinājumu, Zaldāte-Rozentāle stāstīja, ka slimnīca šādu iespēju piedāvāja, lai nodrošinātu procesa nepārtrauktību. Viņa pašlaik nevarēja pateikt, cik senioru ir pieteikts vakcīnām ar un bez aicinājumiem no "manavakcina.lv".

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas zvanu centrā šodien strādāja četri darbinieki. Saskaņā ar iestādes Komunikācijas daļas vadītājas Janitas Veinbergas teikto, bija brīži, kad zvanu bija daudz. Svētdien zvanu centrs nestrādās.

Ministri un vairākas augstas amatpersonas saņem vakcīnu pret Covid-19

Latvijas ministri un vairākas augstas valsts amatpersonas Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā saņēmušas "Astra Zeneca" Covid-19 vakcīnas pirmo devu.

gallery icon
56

Veinberga stāstīja, ka Stradiņa slimnīcā nākamnedēļ tiks turpināta arī citu prioritāro grupu vakcinēšana pret Covid-19.

Jau ziņots, ka pirmie seniori vecumā virs 70 gadiem, kas bija centralizēti pieteikušies vakcīnai pret Covid-19, šodien sākuši saņemt uzaicinājumus zvanīt uz konkrētu slimnīcu un pierakstīties potes saņemšanai.

Vairāki cilvēki sociālajos tīklos vēsta, ka viņu tuvinieki vecumā virs 70 gadiem saņēmuši īsziņu ar aicinājumu zvanīt uz Paula Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu vai BKUS un pieteikties potei, kas šiem senioriem arī esot sekmīgi izdevies.

Politiķu un amatpersonu vakcinācijas otrā diena

12. februārī turpinājās valsts augstāko amatpersonu potēšana pret Covid-19, izmantojot "AstraZeneca" preparātu.

gallery icon
54

Vakcinācijas projekta birojā iepriekš informēja, ka šajā nedēļas nogalē uzaicinājumus saņems arī tie, kuri poti varēs saņemt RAKUS.

Jaunnedēļ pakāpeniski arī pārējie seniori vecumā virs 70 gadiem, kas pieteikušies "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989, saņems aicinājumu vakcinēties, sola Vakcinācijas projekta birojā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Saņemot uzaicinājumu, iedzīvotājiem jāzvana uz īsziņā vai e-pastā norādīto tālruni, lai vienotos par vakcinācijas laiku. Minētās slimnīcas ir saņēmušas informāciju par tiem iedzīvotājiem, kuri tās varētu uzrunāt.

Nākamās nedēļas vidū visi pārējie iedzīvotāji vecumā virs 70 gadiem, kuri pieteicās vakcīnai, saņems informāciju ar iedzīvotājam noteikto vakcinācijas iestādi vai vairākām iestādēm, no kurām izvēlēties sev ērtāko.

No visiem iedzīvotājiem vecumā virs 70 gadiem, 68% norādījuši gan savu telefonu, gan arī e-pasta adresi, 32% - tikai telefonu. Veselības ministrijas (VM) Vakcinācijas projekta birojs atgādina, ka iedzīvotāji varēja norādīt ne tikai savu kontaktinformāciju, bet arī sev tuvu cilvēku kontaktinformāciju, lai maksimāli nodrošinātu sazināšanās efektivitāti.

Nākamajā nedēļā arī ģimenes ārsti veiks vakcināciju tiem pacientiem šajā prioritārajā grupā, ņemot vērā pieteikumus, kurus tie saņēmuši.

Turpmākās nedēļas VM aicina visus seniorus vecumā virs 70 gadiem sekot līdzi uzaicinājumiem zvanīt īsziņā vai e-pastā norādītajai vakcinācijas iestādei un vienoties par vakcinācijas laiku.

Tie iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un vēl nav pieteikušies savai vakcīnai, tiek aicināti reģistrēties pie sava ģimenes ārsta, vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

Kā ziņots, sākotnēji VM un Vakcinācijas projekta birojs aicināja nesteigties ar pieteikšanos vakcīnai interneta vietnē un solīja, ka visi februārī saņemtie pieteikumi tiks apstrādāti vienlīdzīgi - pēc nejaušības principa. Tomēr šonedēļ tika paziņots, ka pirmie, kas pieteicās, jau tagad saņems uzaicinājumu vakcinēties.

Aģentūra LETA savukārt pārliecinājās, ka Vakcinācijas projekta biroja izveidotā centralizētā rinda senioru potēšanai pret Covid-19 ir viegli apejama, jau pirms uzaicinājuma saņemšanas mēģinot pieteikties potei konkrētos vakcinēšanas punktos.