foto: Zane Bitere/LETA
Sestdien gaisa temperatūra iesils līdz +3 grādiem
Distanču slēpotāji.
Sabiedrība
2021. gada 20. februāris, 09:23

Sestdien gaisa temperatūra iesils līdz +3 grādiem

Jauns.lv / LETA

Sestdienas rītā Latvijā ir pārsvarā apmākušās debesis, liecina meteoroloģiskā informācija.

Valsts rietumu daļā redzamību pasliktina dūmaka. Vietām iespējams neliels sniegs vai smidzinošs lietus. Pūš lēns dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra no -3..-4 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -9..-14 grādiem valsts austrumu daļā. Naktī Madonā sals pastiprinājās līdz -20 grādiem.

Baltijas jūra 2021. gada ziemā: vižņi, kupenas un ledus "skulptūras"

Jūra pie Ragaciema 2021. gada februārī.

gallery icon
30

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no astoņiem centimetriem Ventspils ostā un Rucavā līdz 30 centimetriem Siguldā, 33 centimetriem Dagdā un 36 centimetriem Alūksnē.

Rīgā apmācies rīts, dienvidu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra -8 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -1,7 grādiem Pāvilostā līdz -9 grādiem Dagdā.

Aizsalis Māras dīķis un ziemīgi skati pīļu karaļvalstī Arkādijas parkā

2021. gada ziema Latvijā ir sniegota un dzestra. Pērn februāra vidū jau ziedēja sniegpulkstenīši, taču šogad ziema ir noturīgāka.

gallery icon
59

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 19.februārī bija +23 grādi Spānijā un Francijas dienvidrietumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -39 grādi Somijas ziemeļos un -45 grādi Krievijā.

Liepājas pusē apgrūtināta braukšana

Braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem šorīt ir apmierinoši visā Latvijā, izņemot Liepājas apkārtni, kur uz šosejām veidojas apledojums, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Kurzemes dienvidu daļā apledo Liepājas šoseja no Kalvenes līdz Liepājai, reģionālais autoceļš P112 no Aizputes līdz Grobiņai, kā arī valsts nozīmes ceļš A11 no Liepājas līdz Lietuvas robežai. Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti.

Ziemas prieki Gaiziņkalnā

Nu beidzot arī visā Latvijā piedzīvojam īstu ziemu un slēpošanas trases darbojas ar pilnu sparu. Jau kopš decembra atpūtnieku straumes ...

gallery icon
17

Savukārt braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem šorīt ir apgrūtināti visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Jelgavas un Ogres apkārtni.

Kā skaidro LVC, autoceļiem ar grants segumu ir noteikta C vai D uzturēšanas klase, kas nozīmē, ka šie ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām. C un D klases ceļiem, kas ir pārsvarā vietējās nozīmes autoceļi, nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos un krustojumos.

Kuldīgas ziemas šarms

Kuldīgas Tūrisma centrs aicina: “Ne katru ziemu Kuldīgā ir sniegs, tāpēc nepalaid garām šo izdevību un noķer ziemu Kuldīgā!” Kuldīgas ...

gallery icon
18

Šādos laika apstākļos autovadītāji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi.

Sniegoti saulainā Sigulda un tās apkārtne

Klusāka, mierīgāka, sniegota, saulaina un visādi citādi krāšņā Sigulda un tās apkārtne. Siguldu klāj balta sniega sega, un šajā nedēļas ...

gallery icon
77

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Kurzemē un Zemgalē būs vissiltāk

Sestdien Kurzemē, kā arī daļā Zemgales gaisa temperatūra pakāpsies līdz 0..+3 grādiem, sabiezēs migla, prognozē sinoptiķi.

Valsts austrumu pusē gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1..-6 grādiem.

Rīgā ar velosipēdiem braukā arī salā un sniegputenī

gallery icon
53

Debesis būs pārsvarā apmākušās, daudzviet valstī gaidāms neliels sniegs vai smidzinošs lietus un apledojums, kā arī dūmaka.

Pūtīs lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Krāšņās Cēsis ieskautas sniega segā

Cēsis 2021. gada 30. janvārī.

gallery icon
79

Rīgā iespējami sīki nokrišņi, apledojums un migla, gaisa temperatūra vakarā sasniegs nulles atzīmi.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1019-1023 hektopaskāli.

Rīgu pārklājusi iespaidīga sniega sega

2021. gada 30. janvārī Rīgā bija pamatīga snigšana un izveidojās sen neredzēta sniega kārta.

gallery icon
98