112
2021. gada 20. februāris, 08:01

Incidents Ādažos: kopš veikala atklāšanas nepaiet ne 24 stundas, kā to jau apciemo zaglis

Kārlis Seržants

Kas Jauns Avīze

Kamēr nedēļas nogalēs bija ieviesta komandantstunda un pastiprināti patrulēja likumsargi, samazinājās arī tumsas aizsegā pastrādāto noziegumu skaits. Pēc tās atcelšanas noziedznieki nelika sevi ilgi gaidīt.

Atis Brūvers kopā dažiem kompanjoniem 12. februārī Ādažu centrā atvēra nelielu medus un saldumu veikaliņu, vēsti par to ievietojot arī sociālajos tīklos. Nebija vēl pagājušas pat 24 stundas kopš šā priecīgā brīža, kad jau pirmajā naktī pēc komandantstundas atcelšanas veikalu apzaga, visai prasti izsitot durvju stiklu ar pamatīgu akmeni.

"Nezinu, cik viņi tur bija, bet paņēmuši medu, saldumus un kūkas, kas bija vēl palikušas no atklāšanas pasākuma. Atraduši arī palikušās divas pusotra litra "Martini Asti" pudeles un vienu turpat arī izdzēruši," "Kas Jauns Avīzei" stāsta Brūvers.

Sliktākais, ka garnadzim saplīsusi soma, ar kuru atnācis, un, lai to panestu, norauts elektriskais vads no sildītāja, ar ko somu apsiet.

Kaut arī komandantstunda atcelta, likumsargi tomēr gluži neguļ. Brūvers zina teikt, ka Ādažu pašvaldības policija ap pustrijiem naktī uz ielas aizturējusi kādu vīrieti, kurš bijis tā piedzēries, ka nav varējis atcerēties ne savu vārdu, ne dzīves vietu, un viņš aizvests uz kādu Rīgas patversmi. Uzzinot par zādzību, likumsargi esot atcerējušies, ka viņam bija arī soma, devušies vēlreiz uz naktspatversmi, un somā atradušās dažas no veikalā nozagtajām lietām.

Blakus esošie tirgotāji palīdzējuši Atim ar palīgmateriāliem salabot izsistās veikala durvis, un jau nākamajā dienā veikals atsācis darbu.

Līdzīga nelaime piemeklējusi uzņēmuma "Wrongs" biroju Brīvības un Dzirnavu ielas rajonā. Garnadži tajā iekļuvuši arī 12. februāra naktī laikā no plkst. 2 līdz 3 un, ātri darbojoties, vēl pirms apsardzes ierašanās paspējuši iznest vērtīgu foto un video tehniku, tostarp "Canon" fotoobjektīvus.