foto: Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija
Rinkēvičs atbalsta digitālās Covid-19 vakcinācijas pases ieviešanu
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Igaunijas ārlietu ministre Eva Marija Līmetsa
Sabiedrība
2021. gada 17. februāris, 17:56

Rinkēvičs atbalsta digitālās Covid-19 vakcinācijas pases ieviešanu

Jauns.lv / LETA

Digitālās Covid-19 vakcinācijas pases varētu ļaut mazināt dažāda veida pārvietošanās ierobežojumus, pēc tikšanās ar Igaunijas ārlietu ministri Evu Mariju Līmetsu preses konferencē žurnālistiem pieļāva Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš atzīmēja, ka Līmetsu pārrunāta iespēja kopā ar Pasaules Veselības organizāciju veidot digitālu Covid-19 vakcinācijas pasi, kur Igaunijai jau ir ļoti labas iestrādes.

Rinkēvičs tiekas ar Igaunijas ārlietu ministri Evu Mariju Līmetsu

gallery icon
15

"Mēs par šo runāsim ar mūsu valdībām un attiecīgajām struktūrām. Mēs esam vienisprātis, ka mums ir jāizmanto potenciāls, kāds digitālā jomā ir Latvijai un Igaunijai. Mums ar Covid-19 kādu laiku vēl būs jāsadzīvo, tāpēc ir svarīgi brīdī, kad veidojas arvien plašāks vakcinēto personu loks, veidot digitālo Covid-19 vakcinācijas pasi," uzsvēra Rinkēvičs.

Tāpat Latvijas ārlietu ministrs norādīja, ka tikšanās laikā ar Igaunijas kolēģi apspriesta virkne jautājumu, kas skar divpusējās attiecības, kā tās intensificēt un uzlabot. Rinkēvičs norādīja, ka tiklīdz epidemioloģiskā situācija to ļaus, vizītē tiek gaidīta jaunā Igaunijas premjerministre, lai apspriestu jautājumus jau Ministru prezidentu līmenī.

Latvijas ārlietu ministrs un Igaunijas ārlietu ministre pārrunājuši situāciju Baltkrievijā, drošības politikas jautājumus un attiecības ar Lielbritāniju. Rinkēvičs pauda gandarījumu, ka pavisam drīz Igaunijā notiks Baltijas valstu un Lielbritānijas ārlietu ministru sanāksme.

Ministri un vairākas augstas amatpersonas saņem vakcīnu pret Covid-19

Latvijas ministri un vairākas augstas valsts amatpersonas Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā saņēmušas "Astra Zeneca" Covid-19 vakcīnas pirmo devu.

gallery icon
56

Savukārt Līmetsa preses konferencē akcentēja, ka Igaunija un Latvija ir labi partneri arī starptautiskā vidē. Tāpat viņa norādīja, ka jādomā, kā abas valstis var sadarboties jautājumā, kas saistās ar digitālajām Covid-19 vakcinācijas pasēm. Igaunijas ārlietu ministre uzsvēra, ka jāturpina "Rail Baltica" projekts un elektronisko sistēmu sinhronizācija.

Līmetsa ir Igaunijas ārlietu ministre kopš 2021.gada 26.janvāra, un šī bija viņas pirmā vizīte Latvijā. Darba vizītē Igaunijas ārlietu ministre tikās arī ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu.