foto: LETA
No vairākiem ugunsgrēkiem Latvijā izglābti cilvēki
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsējs.
Sabiedrība
2021. gada 11. februāris, 09:17

No vairākiem ugunsgrēkiem Latvijā izglābti cilvēki

Jauns.lv / LETA

Vakar Latvijā reģistrēti 19 ugunsgrēki, no kuriem tika izglābti vairāki iedzīvotāji, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar īsi pirms pusnakts VUGD saņēma izsaukumu uz Duntes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas cokolstāvā deg sadzīves mantas un mēbeles 16 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus. Līdztekus glābēji no ēkas evakuēja četrus cilvēkus, bet divi cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēks tika likvidēts divu stundu laikā.

Vakar īsi pēc plkst.9 ugunsdzēsēji devās uz Rēzeknes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka deg vienstāva dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā un saimniecības ēkas ārsiena.

Arī no šī ugunsgrēka tika izglābts cilvēks, kas bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Ugunsdzēsēji no uguns nosargāja divas saimniecības ēkas. Māja nebija aprīkota ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi konteinerā, elektrības stabs, elektrības rozete, koku kaudze, sadzīves mantas, grīda, dzīvojamās mājas jumts, divas vieglās automašīnas, kravas automašīna un sodrēji deviņu ēku dūmvados.

VUGD atkārtoti atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu. Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju.