foto: LETA
Rēzeknes novadā izņem puskilogramu marihuānas un amfetamīnu
112
2021. gada 6. februāris, 14:48

Rēzeknes novadā izņem puskilogramu marihuānas un amfetamīnu

LETA

Nedēļas sākumā likumsargi Rēzeknes novadā izņēmuši puskilogramu marihuānas un amfetamīnu, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Policijas darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes Speciālo operāciju dienestu "Sigma" un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologu, realizējot operatīvo informāciju iepriekš sāktajā kriminālprocesā, pie 1974.gadā dzimušas sievietes un 1972.gadā dzimuša vīrieša Rēzeknes novadā izņēma aptuveni 500 gramus izžāvētas, augu izcelsmes vielas, kas visdrīzāk ir marihuāna, kā arī divus nelielus polietilēna iepakojumus ar amfetamīnam līdzīgu vielu. Personu dzīvesvietā konstatēts arī šaujamierocim līdzīgs priekšmets, kas tika konfiscēts.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizdomās turamajām personām draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 2531.panta 1.daļu. Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.