foto: ekrānuzņēmums no video
Rēzeknieši joprojām pārdzīvo "Depo" nodegšanu. Ko dara nodegušā veikala pārdevēji?
Pusotru mēnesi pēc Rēzeknes lielveikala “Depo” nodegšanas pilsētnieki atzīt, ka joprojām pēc lielās ugunsnelaimes ir “emocionāli smagi”.
Novadu ziņas
2021. gada 29. janvāris, 12:47

Rēzeknieši joprojām pārdzīvo "Depo" nodegšanu. Ko dara nodegušā veikala pārdevēji?

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Rēzeknieši pusotru mēnesi pēc lielveikala “Depo” nodegšanas joprojām smagi pārdzīvo notikušo nelaimi uz saka: “Ir emocionāli smagi”, vēsta Latgales Reģionālā televīzija. Vairāki desmiti cilvēki zaudējuši darbu, bet krāsmatas joprojām ir norobežotas un tām nedrīkst tuvoties, tās arī nenojauc, kamēr tiek izmeklēti nelaimes apstākļi.

Cilvēku upuru, par laimi, nebija, bet ugunsliesmās bojā gāja visi veikalā esošā zooveikala dzīvnieki, kaut arī ugunsdzēsēji glābšanas darbus sāka tieši no tās puses, kur atrodas zooveikals. Daļa nodegušā veikala darbinieku atraduši darbu “Depo” veikalos Jēkabpilī un Daugavpilī, daļa apsargā gruvešus, bet daļa palikuši bez darba un nu meklē jaunas darbavietas.

Rēzeknes “Depo” strādāja 93 darbinieki. Kā informēja uzņēmuma pārstāvji, tad viņiem piedāvāts darbs “Depo” lielveikalos Jēkabpilī un Daugavpilī, bet ne visi piekrituši darbam kaimiņpilsētās. Daži apsargā norobežotās krāsmatas. Gandrīz desmit bijušie “Depo” darbinieki vērsušies Valsts nodarbinātības aģentūrā, lai stātos bezdarbnieku rindās un meklētu jaunu darbu.

Valsts Vides dienests ziņo, ka ugunsgrēka dēļ videi būtisks kaitējums nav nodarīts, lielā mērā tas bija arī patiecoties laikapstākļiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales rajona brigādes komandiera vietnieks majors Valdis Straume saka, ka šobrīd nodegušā veikala drupas ir norobežotas un tām noliegts tuvoties, jo tās ir bīstamas. Policija informē, ka krāsmatas netiks nojauktas līdz brīdim, kamēr nenoslēgsies ugunsgrēka izcelšanās iemeslu izmeklēšana. Valsts policijas Kriminālpolicijas Rēzeknes nodaļas priekšnieks Deniss Žulins teic, ka nevar prognozēt, kad šī izmeklēšana noslēgsies. Tomēr nav gūti pierādījumi, ka tā būtu bijusi tīša dedzināšana 

Rēzeknē nodegušais būvniecības preču veikals "Depo"

Ugunsdzēsējiem izdevies lokalizēt 13 500 kvadrātmetru plašo ugunsgrēku būvniecības preču veikalā "Depo" Rēzeknē.

gallery icon
16

Jauns.lv jau ziņoja, ka naktī uz sestdienu, 12. decembri, pilnībā izdega 13 500 kvadrātmetru plašais Rēzeknes lielveikals “Depo” Stacijas ielā. Ugunsdzēsējiem liesmas un degšanas perēkļus pilnībā izdevās apslāpēt tikai nedēļu pēc ugunsgrēka. Visa “Depo” piederošā manta bija apdrošināta un veikalu tīkla vadība cer ar laiku “Depo” Rēzeknē atjaunot – pagaidām gan vēl nav zināms, nodegušā veikala vietā vai citviet.

Rēzeknē pilnā platība deg veikala "Depo" ēka

Rēzeknē pilnā platībā deg būvniecības preču veikala "Depo" ēka, tomēr cietušo ugunsnelaimē nav.

gallery icon
15