foto: Valsts prezidenta kanceleja
Latvijas Radio atsauc iepriekš ziņoto, ka prezidents, iespējams, pārkāpis noteikumus, saņemot friziera pakalpojumu
Politika
2021. gada 27. janvāris, 19:33

Latvijas Radio atsauc iepriekš ziņoto, ka prezidents, iespējams, pārkāpis noteikumus, saņemot friziera pakalpojumu

Jauns.lv

Latvijas Radio (LR), atsaucoties uz tā rīcībā esošo neoficiālo informāciju, trešdien ziņoja, ka laikā, kad skaistumkopšanas pakalpojumus sniegt un arī saņemt ir liegts, Latvijas Valsts prezidents Egils Levits šo noteikumu, iespējams, ir pārkāpis un friziera pakalpojumu saņēmis. Prezidenta pārstāve Aiva Rozenberga gan to dēvēja par dezinformāciju, apgalvojot, ka prezidents šo pakalpojumu pēdējo reizi saņēmis pirms attiecīgajiem ierobežojumiem. Vēlāk LR savu ziņu atsaucis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

(ziņa papildināta)

Latvijas Radio iepriekš vēstīja, ka tā rīcībā nonākušās neoficiālās ziņas liecina, ka friziera pakalpojumus šajā ierobežojumu laikā saņēmis arī prezidents Levits.

Lai noskaidrotu, vai tā ir patiesība, Latvijas Radio sazinājies ar Valsts prezidenta kanceleju. Tās padomniece saziņai ar sabiedrību Aiva Rozenberga sākotnēji sniedza šādu komentāru: "Ja būtu kāds ļoti rūpīgi izsekojis līdzi Valsts prezidenta matu garumam pēdējo vairāku nedēļu laikā, tad varētu redzēt, ka tā [frizūra] ir kļuvusi tikai kuplāka. Mati pāris, vairāku nedēļu garumā nav griezti."

Pēc vairākām stundām Latvijas Radio atvainojās un atsauca šovakar raidījumā “Apskats” izskanējušo informāciju.

"Šī materiāla tapšanā izmantotie informācijas avoti nebija pietiekami, lai izteiktu šādu apgalvojumu," norāda Latvijas Radio.

Kādu informāciju izplatīja Latvijas Radio?

Latvijas Radio iepriekš ziņoja, ka tā rīcībā esot informācija, ka Latvijas Valsts prezidents pārkāpis noteikumus, un friziere no Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Rīta panorāma" komandas šo pakalpojumu Valsts prezidentam ir sniegusi, vēstī lsm.lv.

"Es zinu, ka konkrētais cilvēks noteikti ir kādreiz sniedzis šo pakalpojumu Valsts prezidentam, bet, kā es vēlreiz saku: šo pēdējo vairāku nedēļu laikā no informācijas, kas ir manā rīcībā, Valsts prezidentam šāds pakalpojums nav sniegts," norādīja Rozenberga.

Vēlāk LR atzina, ka informācija nav bijusi patiesa.

LTV neesot informācijas, ka kāds darbinieks pārkāpis noteikumus

LTV pārstāvei Kristai Luīzei Priedītei Latvijas Radio sākotnēji apgalvotais bija jaunums un viņa apliecināja, ka televīzijas rīcībā nav informācija, ka kāds darbinieks darba laikā vai ārpus darba pienākumu veikšanas būtu veidojis prezidentam frizūru brīdī, kad valstī ir ierobežojumi.

Valsts prezidenta pārstāve Aiva Rozenberga norādīja, ka prezidents matus nav griezis vairāk nekā astoņas nedēļas. "Valsts prezidentam friziera pakalpojumi pēdējo reizi tika sniegti pagājušā gada 2. decembrī. Līdz ar to šī informācija, kas ir nonākusi jūsu rīcībā, ir dezinformācija. To arī jebkurš cilvēks var pārliecināties pēc publiski esošām fotogrāfijām. Valsts prezidents ļoti nopietni izskata šos friziera aizliegumu pakalpojumus," pauda Rozenberga.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Valsts prezidenta kanceleja
Levits pagājušā gada 2.decembrī
foto: Valsts prezidenta kanceleja
Levits šī gada 27.janvārī

Jau ziņots, ka no pagājušā gada 21.decembra Latvijā ir aizliegts sniegt friziera pakalpojumu.