foto: LETA
Policija brīdina bērnu vecākus, kuri pulcējas un pļāpā pie kalniņiem
Ilustratīvs foto.
112
2021. gada 16. janvāris, 06:39

Policija brīdina bērnu vecākus, kuri pulcējas un pļāpā pie kalniņiem

Jauns.lv

Sniegotajās dienās Rīgas parkos, mežos un ap kalniņiem pulcējas daudz cilvēku, kuriem patīk dažādi ziemas prieki. Taču Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji novērojuši, ka daļa vecāku neievēro distanci. Kamēr bērni brauc ar ragaviņām, vecāki mēdz sapulcēties barā un pļāpāt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagājušajās brīvdienās vairākos Rīgas parkos, mežos un pie kalniņiem bija daudz cilvēku, tostarp bērnu, kuri brauca ar ragavām un slēpēm.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis Jauns.lv norādīja, ka policija ir apzinājusi populārākās iedzīvotāju pulcēšanās vietas. Tām regulāri tiek pievērsta uzmanība.

Vieniem prieki, otriem darbs - sniegotā Rīga 2021.gada janvārī

gallery icon
108

Vecāki pulcējas bariņos un pļāpā

"Pagaidām gan jāsecina, ka biežāk distanci neievēro vecāki, kuri izveduši savas atvases izbaudīt ziemas priekus, nevis bērni. Proti, bērni brauc ar ragaviņām un nododas citiem ziemas priekiem, savukārt vecāki nereti maliņā sapulcējas barā, lai pļāpātu kamēr bērni izklaidējas," Sadovskis atzina.

Viņš skaidroja, ka pārsvarā šādos gadījumos policija izmanto skaļruni, lai atgādinātu par epidemioloģisko ierobežojumu prasībām vai, ja ar skaļruni nav gana, dodas individuāli pārrunāt situāciju un brīdināt vecāku bariņus.

Pievērš uzmanību arī parkiem

Sadovskis arī piebilda, ka visi Rīgas parki policijai ir iekļauti ikdienas patrulēšanas maršrutos un arī tajos tiek pievērsta uzmanība tam, lai tiktu ievēroti visi noteikumi.

Ārkārtējās situācijas laikā ir ierobežotas iespējas pulcēties

Jauns.lv jau ziņoja, ka Covid-19 izplatības mazināšanai Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija. Patlaban spēkā dažādi ierobežojumi, lai pēc iespējas samazinātu cilvēku pulcēšanos un vīrusa izplatību.

Cilvēki ir aicināti ievērot distanci ne tikai iekštelpās, bet arī ārā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās