foto: Ekrānuzņēmums
Pētersalā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, traucēta tramvaju kustība
Notikuma vietā strādā 40 ugunsdzēsēji glābēji.
112
2021. gada 14. janvāris, 07:41

Pētersalā izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, traucēta tramvaju kustība

Jauns.lv / LETA

Šorīt Rīgā, Pētersalas ielā, izcēlies paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks un dzēšanas darbu dēļ ir ierobežota satiksme, tai skaitā traucēta tramvaju kustība, liecina atbildīgo dienestu sniegtā informācija.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola portālam Jauns.lv atklāja, ka šorīt plkst.4.25 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Ziemeļu rajonu Rīgā, kur dega trīsstāvu ēka. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība. Liesmas draudēja izplatīties uz blakus esošo māju, tāpēc no tās tika evakuēti 14 cilvēki.

foto: Ekrānuzņēmums
Notikuma vietā strādā 40 ugunsdzēsēji glābēji.

Nelaimē gāja bojā viens cilvēks, bet divi cieta un tika nodoti mediķiem. Turklāt dzēšanas darbu laikā cieta arī viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nogādāts ārstniecības iestādē.

Notikuma vietā strādā 40 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot astoņas autocisternas, ir iesaistītas arī autokāpnes un autopacēlājs. Griestu un jumta konstrukciju brukšanas dēļ ir problēmas ar dzēšanu no telpas iekšpuses. Degšanas platība vēl tiek skaidrota.

Dzēšanas darbu dēļ notikuma vietas apkārtnē ir ierobežota satiksme. Pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" brīdina, ka ugunsgrēka dēļ patlaban nekursē 9.maršruta tramvaji, 5.maršruta tramvaji brauc no Iļģuciema līdz Ausekļa ielai, bet no Mīlgrāvja līdz Sarkandaugavai ir norīkots autobuss 5.T.