foto: LETA
Bērna slepkavība Dagdas novadā: tiesa patur apcietinājumā aizturēto sievieti
112
2021. gada 13. janvāris, 17:04

Bērna slepkavība Dagdas novadā: tiesa patur apcietinājumā aizturēto sievieti

Jauns.lv / LETA

Šodien Daugavpils tiesa lēma paturēt apcietinājumā par sava nepilnu gadu vecā dēla slepkavību novembra sākumā Dagdas novadā aizturēto sievieti, uzzināja tiesā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sieviete līdz šim atradusies apcietinājumā, un Daugavpils tiesa slēgtā sēdē šodien vērtēja drošības līdzekļa apcietinājuma turpmākas piemērošanas nepieciešamību. Tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško skaidroja, ka saskaņā ar tiesas lēmumu sieviete paliks apcietinājumā.

Sieviete savu vainu atzīst, un februārī viņai tiks veikta kompleksā tiesu psihiatriskā-psiholoģiskā ekspertīze, kas noteiks sievietes pieskaitāmību.

Jau ziņots, ka 2020.gada 11.novembrī policija saņēma informāciju, ka Dagdas novada Ezernieku pagastā kāda 1998.gadā dzimusi sieviete ir nogalinājusi savu nepilnu gadu veco dēlu. Veicot operatīvās darbības, meža masīvā atrasts 2019.gadā dzimuša bērna līķis. Nekavējoties aizturēta arī bērna māte, kura atzinās izdarītajā.

Veicot operatīvās izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka sieviete bērnu ir nožņaugusi, līķi ielikusi polietilēna maisā, pēc kā bērnu ratiņos izvedusi uz mežu un paslēpusi. Sieviete iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo ierosināts kriminālprocess par slepkavību, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī, par ko soda ar soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ar tiesas lēmumu aizturētajai personai ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Dagdas novada Sociālā dienesta vadītāja Elita Trūle atklāja, ka sieviete pati savulaik ir izņemta no ģimenes un dzīvojusi ar aizbildni citā novadā, un arī tagad Dagdas novadā uzturējusies maz.

Bojāgājušais bija vienīgais sievietes bērns, un vietējiem dienestiem neesot bijis signālu, ka sieviete nevar viņu aprūpēt. Vienlaikus kopš septembra sieviete saņēmusi atbalstu kā maznodrošinātā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās