foto: Shutterstock
"Mozaīka" asi kritizē Nacionālās apvienības vēlmi Satversmē labot, ka tikai vīrietis un sieviete var veidot ģimeni
Sabiedrība
2021. gada 9. janvāris, 09:32

"Mozaīka" asi kritizē Nacionālās apvienības vēlmi Satversmē labot, ka tikai vīrietis un sieviete var veidot ģimeni

LETA

Nacionālās apvienības (NA) priekšlikums labot Satversmi, konstitucionāli nostiprinot sievietes un vīrieša veidotas ģimenes jēdzienu, ir cinisks un ļoti nepatriotisks šajā laikā, sacīja lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības "Mozaīka" valdes locekle Kristīne Dupate.

Viņa pauda, ka šāds solis tiek sperts tik grūtā laikā, kad sabiedrība ir jāvieno, nevis jāšķeļ. 

"Šis solis ir pilnīgi cinisks, jo situācijā, kad viena sabiedrības daļa tiek atstumta, neviens nav uzvarētājs," ar nožēlu sacīja Dupate, paužot cerību, ka piedāvātie grozījumi netiks pieņemti.

Kā ziņots, NA iesniegusi Saeimā likumprojektu par grozījumiem Satversmē, kas paredz labot Satversmes 110.pantu, konstitucionāli nostiprinot sievietes un vīrieša veidotas ģimenes jēdzienu.

Savukārt vairākas jauniešu organizācijas krasi iebilst pret NA piedāvātajiem grozījumiem Satversmē.

"Mēs asi nosodām šo likumprojektu, kas apzināti sašaurinātu ģimenes definīciju uz savienību starp vīrieti un sievieti, apzināti atņemot ģimenes statusu jebkādām citām ģimenes formām, tostarp vecākiem, kas audzina bērnu vieni, un viena dzimuma vecākiem," pausts vēstulē.

Kā ziņots, ST par neatbilstošu Satversmei atzina likuma normu, kas viendzimuma pāriem pēc bērna dzimšanas neparedz tiesības uz atvaļinājumu. Tiesa vērtēja kāda pāra pieteikumu, kad bērna bioloģiskās mātes partnerei nebija paredzētas tiesības uz atvaļinājumu pēc bērna piedzimšanas.