Sabiedrība
2021. gada 8. janvāris, 22:27

"Tā ome būtu sadegusi" - vīrietis no nāves izglābj pensionāri

Jauns.lv

Kāds vīrietis no sadegšanas izglābis pensionāri Rīgā, Bruņinieku ielas 149. namā, kur bija izcēlies ugunsgrēks, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ugunsgrēks, kas pusdienlaikā piemeklēja 1. stāva dzīvokli, bija bīstams ikvienam ēkas iedzīvotājam. Īssavienojuma dēļ aizdegās sadzīves mantas, un liesmas ātri vien pārmetās uz koka skapi un griestiem. Daži no kaimiņiem saviem spēkiem pameta dzīvesvietas.

Uztraukums apkārtējiem bija pamatīgs, jo degošo mitekli apdzīvoja sieviete gados, kura palika iesprostota uguns lamatās. Visdrīzāk šis stāsts būtu pavisam citādāks, ja kāds nejaušs aculiecinieks, nesagaidot glābēju ierašanos, neielīstu degošajā dzīvoklī pa logu un saimnieci neizglābtu.

"Viņš tās omītes izvilka no mājas laukā. Viss liesmoja. Šausmas tās bija. Tā ome būtu sadegusi," stāsta netālu dzīvojošais Aivars. 

Drīz vien pie mājas piestāja ugunsdzēsēji un no citiem dzīvokļiem izglāba vēl divus cilvēkus, izglābti arī divi suņi. Ar desmit kvadrātmetru plašo postažu vīri cīnījās nepilnas divas stundas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pateicas līdzcilvēkam, kas no nāves briesmām izglāba pensionāri, par vīrieša pašaizliedzīgu rīcību priecājas arī kaimiņi.

"Burvīgi! Brīnišķīgi! Vairāk tādus cilvēkus," teic Aivars.