foto: PA Images
Plāno veidot vakcinācijas procesa uzraudzības padomi
Sabiedrība
2021. gada 8. janvāris, 21:11

Plāno veidot vakcinācijas procesa uzraudzības padomi

Jauns.lv / LETA

Veiksmīgākai vakcinācijas procesa nodrošināšanai tiks piedāvāts veidot atbilstošu uzraudzības un ieviešanas struktūru, tostarp valdības līmeņa uzraudzības padomi, medijiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tāpat, pēc viņa paustā, nākamnedēļ norisināsies darbs pie vienotas tālruņa līnijas izveides, pa kuru būtu iespējams pieteikties vakcīnai.

"Mēs veidosim šim projektam atbilstošu, nacionāla mēroga pārnozaru ieviešanas mehānismu," skaidroja Pavļuts, piebilstot, ka būs nepieciešami vadīt spējīgi cilvēki, tostarp komunikācijas vadītājs un kāds, kas pārraudzīs tehnisko risinājumu aspektus.

Vienlaikus ministrs atzīmēja, ka pašreizējo vakcinācijas pret Covid-19 plānu varēs pilnveidot, paredzot varbūtības un dažādus rīcības virzienus.

Pavļuts arī salīdzināja pašreizējo vakcinācijas procesu ar eiro ieviešanu. "Kā viens piemērs būtu eiro ieviešanas projekts, kas bija savā ziņā radniecīgs ar to, ka tur bija iesaistīts milzīgs komunikācijas darbs," sacīja Pavļuts.

Latviju sasniegušas pirmās "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās vakcīnas

gallery icon
18

Kā ziņots, līdz šim lietošanai Eiropas Savienībā ir apstiprinātas divu ražotāju vakcīnas - "BioNTech" kopā ar "Pfizer" un "Moderna".

Veselības ministrijā (VM) informēja, ka Ministru kabinets šodien lēma piešķirt papildu 23 miljonus eiro, lai iegādātos vēl līdz 1,4 miljoniem "BioNTech" un "Pfizer" vakcīnas devu. Tas dos iespēju Latvijā vakcīnu saņemt papildu 701 500 iedzīvotājiem.

Ministrijā ziņo, ka šobrīd Latvija ir pieteikusies uz piecu ražotāju - "BioNTech" un "Pfizer", "Moderna", "AstraZeneca", "Johnson & Johnson" un "CureVac" - izstrādātām vakcīnām. Minēto vakcīnu kopējais apjoms ir 4 060 536 vakcīnas devas, ar ko var nodrošināt 2 429 939 cilvēku vakcināciju.

Vienlaikus ir prognozes, ka līdz 29.janvārim Eiropas Savienībā varētu tikt reģistrēta "AstraZeneca" vakcīna, tomēr, kā norāda ministrijā, pastāv riski, ka piegādes var aizkavēties.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās