foto: Valsts kanceleja.
Kariņš atbalsta Pavļuta virzīšanu veselības ministra amatā
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Politika
2021. gada 7. janvāris, 12:52

Kariņš atbalsta Pavļuta virzīšanu veselības ministra amatā

Jauns.lv / LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (AP) atbalsta partiju apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvja Daniela Pavļuta virzīšanu veselības ministra amatā, ceturtdien valdības sēdē ministrus informēja Kariņš.

Kariņš šī rīta tikšanos ar Pavļutu raksturoja kā "pozitīvu un labu".

"Jaunās vienotības" līderis Arvils Ašeradens pastāstīja, ka tā piekrīt veselības ministra amatā iecelt Pavļutu.

Politiķis pauda, ka "Jaunā vienotība" augstu vērtē to, ka partiju apvienība "Attīstībai/Par!" izvirzījusi, tās ieskatā, "jaudīgāko vai vienu no jaudīgākajiem" politiskā spēka pārstāvjiem.

"Tas liecina par to, ka "Attīstībai/Par!" esošo situāciju vērtē ļoti nopietni," pārliecināts Ašeradens.

Arī Nacionālā apvienība (NA) atbalstīs Saeimas deputāta Daniela Pavļuta iecelšanu veselības ministra amatā, apliecināja NA līderis Raivis Dzintars.

Politiķis atzina, ka Pavļuts jau līdz šim kā partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas vadītājs sekojis norisēm veselības nozarē, un pēc ievēlēšanas amatā viņam "ļoti strauji būs jāiepazīstas ar nozari vēl ciešā".

"Par Pavļuta personību un kolēģi kā frakcijas vadītāju varu teikt tikai labus vārdus," pauda Dzintars, piebilstot, ka, ņemot vērā, ka veselības ministra amats atbilstoši koalīcijas vienošanās dokumentam ir AP atbildība, viņš neredz iemeslus nepiekrist Pavļuta ievēlēšanai ministra amatā.

Šodien plkst.15 plānota valdību veidojošo partiju sanāksme, kurā tiks spriests par jauna veselības ministra ievēlēšanu.

Ja partneri atbalstīs politiķa kandidatūru, Kariņš gatavos vēstuli Saeimai. Nav izslēgts, ka minētais jautājums Saeimā varētu nonākt jau šodien vai rīt.

Kā ziņots, Ministru prezidents ceturtdien ir parakstījis rīkojumu par veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) atbrīvošanu no amata un Ministru prezidenta biedra, aizsardzības ministra, Arta Pabrika (AP) iecelšanu par veselības ministra pienākumu izpildītāju uz laiku, kamēr Saeimā tiks apstiprināts jauns veselības ministrs.

"Attīstībai/Par!" Saeimas frakcija šodien pieņēma lēmumu par tās priekšsēdētāja Pavļuta virzīšanu veselības ministra amatam.

Pavļuta būtiskākā prioritāte veselības ministra darbā būšot panākt visas valdības atbalstu un visas sabiedrības līdzdalību vakcinācijas īstenošanā. Pavļuts tuvākajā laikā tiksies ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, sociālajiem partneriem un mediķu organizācijām, lai apstiprinātu nemainīgu veselības politikas kursu un turpinātu kopīgu darbu.

Pavļuts savulaik jau ir strādājis Ministru kabinetā - 2011.gadā viņš ieņēma ekonomikas ministra amatu Valda Dombrovska (JV) valdībā, bet 2013.gadā kļuvis arī par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītāju. Ministra amatu Pavļuts zaudēja 2013.gada decembrī, Dombrovskim pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpjoties no premjera amata.

2014.gadā Pavļuts kļuva par Reformu partija biedru, bet vēlāk - par tās valdes locekli. Savukārt 2017.gadā bijis viens no politiskās partijas "Kustība "Par"" dibinātājiem, kļūstot arī par šī politiskā spēka priekšsēdētāju. 2018.gadā politiķis kandidējis 13.Saeimas vēlēšanās no AP saraksta un tika ievēlēts parlamentā.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu, Pavļuts 2007.gadā absolvējis Hārvarda universitātes Kenedija Valdības skolu, saņemot sabiedrības vadības maģistra grādu ar specializāciju vadībā. No 2003. līdz 2006.gadam Pavļuts ir bijis Kultūras ministrijas Valsts sekretārs, bet 2008.-2010.gadā bijis Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis un stratēģijas direktors.