Sabiedrība
2020. gada 30. decembris, 18:55

FOTO: neredzēti garas rindas un stingra apsardze – dzīve Rīgas Centrāltirgū pirms svētkiem

Jauns.lv

Jauns.lv 30. decembra rītā paviesojās Rīgas Centrāltirgū, kur pārdošana un pirkšana turpinās arī Covid-19 laikā. Arvien mainīgie drošības pasākumi un ierobežojumi gan ierasto tirgus vidi krietni izmainījuši.

Kā novēroja Jauns.lv, tirgus teritorijā izteikts vairākums tirgotāju un apmeklētāju tik tiešām ievēro lielāko daļu Covid-19 ierobežošanai ieviesto noteikumu.

Vien retais tirgus teritorijā bija pamanāms bez sejas aizsargmaskas vai uzvilcis to nepareizi.

Dzīve Rīgas Centrāltirgū dienu pirms svētkiem

Jauns.lv 30. decembra rītā paviesojās Rīgas Centrāltirgū, kur pārdošana un pirkšana turpinās arī Covid-19 laikā. Arvien mainīgie drošības pasākumi un ...

gallery icon
32

Vismaz trešdien (dienu pirms 31. decembra) grūtāk gāja ar distances ievērošanu.

Rīta stundās tirgū apmeklētāju bija ļoti daudz – pie paviljonu ieejām bija izveidojušās desmitiem metru garas rindas un ieeju tajos stingri kontrolēja Centrāltirgus drošības dienests.

Decembra sākumā jautāts par metodēm kā praksē nodrošināt Covid-19 drošības pasākumu ievērošanu, Rīgas Centrāltirgus Mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Gints Aksiks norādīja, ka tirgū jau labu laiku ir pastiprināta apsardze.

Ir izvietoti arī paskaidrojumi un aicinājumi lietot sejas aizsargmaskas, ievērot distanci.

“Jāatzīst, ka sākotnējā periodā bija cilvēki, ar kuriem nācās veikt pārrunas, mudinot vilkt sejas maskas un ievērot distancēšanos. Taču nu jau labu laiku novērojam, ka izteikts vairākums tirgotāju un pircēju valkā maskas,” tolaik pauda Aksiks.