foto: LETA
Sestdien daudzviet snieg; Alūksnē un Gulbenē sniega dziļums pieaudzis līdz 14 centimetriem
Sabiedrība
2020. gada 26. decembris, 08:27

Sestdien daudzviet snieg; Alūksnē un Gulbenē sniega dziļums pieaudzis līdz 14 centimetriem

LETA

Sestdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks un daudzviet - galvenokārt valsts centrālajā un austrumu daļā - snieg, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Alūksnē un Gulbenē sniega segas biezums pieaudzis līdz 14 centimetriem, un tas ir dziļākais sniegs valstī kopš šā gada februāra.

Vidzemes augstienē - Madonā un Zosēnos - ir desmit centimetru sniega, aptuveni tikpat sasnidzis Līvānu pusē, turpretī Daugavpilī sniega tikpat kā nav, arī daudzviet Kurzemē un vietām valsts centrālajā daļā nav sniega segas.

Gaisa temperatūra +1..-3 grādi. Ceļi slideni. Vietām dūmaka. Pūš lēns vējš, galvenokārt no ziemeļrietumiem.

Rīgā sniegots laiks, uzsniguši pāris centimetri sniega un palaikam turpina snigt. Pūšot vieglam ziemeļrietumu vējam, gaisa temperatūra svārstās ap nulli.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -0,6 grādiem Alūksnē līdz +3,7 grādiem Liepājas ostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.decembrī bija +22 grādi Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -35 grādi Somijas ziemeļos un -43 grādi Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.