foto: LETA
Veselības inspekcija uzsāk tūrisma mītņu izvērtēšanu pašizolācijas pakalpojumiem
Sabiedrība
2020. gada 23. decembris, 16:44

Veselības inspekcija uzsāk tūrisma mītņu izvērtēšanu pašizolācijas pakalpojumiem

Jauns.lv

No šodienas, 23. decembra, Veselības inspekcija (VI) uzsāk tūrisma mītņu izvērtēšanu, lai noteiktu atbilstību epidemioloģiskās drošības prasībām, vai tās var nodrošināt pašizolācijas pakalpojumus Covid-19 inficētajiem vai to kontaktpersonām saskaņā ar Ministru kabinetā apstiprināto kārtību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VI vērš uzmanību, ka tūrisma mītnei pirms pieteikšanās izmitināšanas pakalpojuma sniegšanai LIAA, jāpiesakās Veselības inspekcijā, lai iegūtu apliecinājumu par atbilstību noteiktajām epidemioloģiskās drošības prasībām.

Pirms pieteikuma iesniegšanas (apliecinājuma saņemšanai), Veselības inspekcija aicina tūristu mītņu vadību veikt pašnovērtējumu, lai pārbaudītu savu gatavību un svarīgāko nepieciešamo prasību nodrošināšanu epidemioloģiski drošai uzņemšanai.

Pašnovērtējuma anketas aizpildīšana ir brīvprātīga. Tā ir palīglīdzeklis, lai pārbaudītu savu gatavību ne tikai kontaktpersonu un inficēto viesu, ar vieglām slimības pazīmēm izmitināšanai, bet arī apkalpojošā personāla individuālajai un kolektīvajai aizsardzībai no iespējamās inficēšanās. Anketa pieejama Veselības inspekcijas tīmekļvietnē.

Pēc pašnovērtējuma veikšanas VI aicina nosūtīt pieteikumu uz e-pasta adresi higiena@vi.gov.lv.  Pieteikumā jānorāda viesnīcas nosaukums, atrašanās vieta, kontaktinformācija saziņai, kā arī pēc izvēles jāpievieno veiktais pašnovērtējums.

Pēc Inspekcijas atzinuma saņemšanas potenciālajiem pakalpojumu sniedzējiem jāpiesakās LIAA, aizpildot pieteikuma veidlapu, kurai pievienots inspekcijas izsniegtais apliecinājums. 

Jau šobrīd vairāk nekā 20  tūristu mītnes Rīgā un reģionos ir  paudušas gatavību nodrošināt izmitināšanu personām, aicinot inspekciju veikt novērtējumu.

Inspekcija šodien, 23. decembrī, veic 7 tūrisma mītņu apsekošanu apliecinājuma izsniegšanai. Apsekošana tiek organizēta rindas kārtībā, vadoties pēc pieteikuma saņemšanas brīža.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu no nākamā gada finansiāli atbalstīt Covid-19 inficēto un kontaktpersonu izvietošanu viesnīcās.

Plānots, ka atbalsts būs pieejams līdz 2021.gada martam. Atbalsta finansēšanai paredzēts novirzīt valsts budžeta finansējumu līdz 2 173 500 eiro apmērā.

Covid-19 slimnieku kontaktpersonām, Covid-19 pacientiem ar viegliem slimības simptomiem, kā arī Covid-19 pacientiem pēc ārstēšanās stacionārā, kam vēl saglabājas simptomi, valsts segs 80% no kopējās izmitināšanas pakalpojuma summas, bet ne vairāk kā 35 eiro, savukārt personai būs jāsedz līdzmaksājums 20% apmērā.

Personām, kuras atgriezušās Latvijā no ārvalstīm valsts noteiktajā repatriācijas kārtībā, valsts segs 100% no kopējās izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojuma summas, bet ne vairāk kā 45 eiro diennaktī.

Kompensējamā izmitināšanas perioda garums ir 14 dienas. Atsevišķos gadījumos uzturēšanās periodu būs iespējams pagarināt vienu reizi par to pašu periodu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

EM sākotnējās aplēses liecina, ka viesnīcās varētu izvietot 1150 personas.

EM informēja, ka interesi sadarboties un izmitināt Covid-19 inficētas personas vai to kontaktpersonas ir izrādījušas vairākas Rīgas tūristu mītnes, kopumā piedāvājot 1889 numurus. Valsts atbalsta mehānisma ietvaros gatavību sniegt minētos pakalpojumus paudušas tādas tūrisma mītnes kā "Islande Hotel", "Mogotel" viesnīcu grupa, "Mercure Riga Centre Hotel", "Radisson Blu" viesnīcas, "AC Hotel by Marriott Riga", "Bellevue Park Hotel Riga", "Bearsleys Apartamenti" un "Riga LuxApartments".