foto: LETA
Rinkēvičs: pasažieru pārvadājumu aizliegums uz Apvienoto Karalisti būtu jāsaglabā līdz 1.janvārim
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Sabiedrība
2020. gada 23. decembris, 12:49

Rinkēvičs: pasažieru pārvadājumu aizliegums uz Apvienoto Karalisti būtu jāsaglabā līdz 1.janvārim

Jauns.lv / LETA

Pasažieru pārvadājumu aizliegums ar Apvienoto Karalisti būtu jāsaglabā līdz 1.janvārim, pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Atgādinām, ka otrdien Eiropas Komisija nāca klajā ar aicinājumu atcelt aizliegumus, ko Eiropas Savienības (ES) valstis, reaģējot uz koronavīrusa jaunā paveida izplatīšanos, noteikušas gaisa satiksmei ar Apvienoto Karalisti, kā arī ceļošanai no Apvienotās Karalistes un uz to.

Ministrs vērsa uzmanību, ka aicinājums ir rekomendējoša rakstura un katra ES dalībvalsts var rīkoties pēc saviem ieskatiem. Rinkēviča ieskatā patlaban pārskatīt lēmumu par gaisa satiksmes pārtraukšanu ar Apvienoto Karalisti līdz 1.janvārim nebūtu prātīgi, jo tam bija pamatoti apsvērumi.

Pēc Rinkēviča paustā, šis jautājums cilāts arī Baltijas ārlietu ministru koordinācijas videokonferencē, valstu pārstāvji pauduši vienprātību, ka Lietuvai, Igaunijai un Latvijai vajadzētu vienoties par saskaņotu pieeju šajā jautājumā.

"Mēs labi saprotam, ka mēs nevaram pilnībā apturēt šī mutējošā vīrusa ieceļošanu Latvijā. Tas nav iespējams. Ņemot vērā mūsu situāciju, galvenais uzdevums bija aizkavēt to tik, cik vien ir iespējams," sacīja ārlietu ministrs.

Tāpat Rinkēvičs norādīja, ka par tālākās rīcības plānu valdība varētu diskutēt jau nākamajā Ministru kabineta sēdē. Ja pakāpeniski atjaunosies gaisa satiksme ar citām ES dalībvalstīm, tad valdībai būs rūpīgi jāpārdomā savi lēmumi, uzsvēra Rinkēvičs, piebilstot, ka pirms lēmuma pieņemšanas tiks uzklausīti gan veselības ekspertu, gan Satiksmes ministrijas viedokļi.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā ziņas par jaunu Covid-19 paveidu, no pirmdienas līdz 1.janvārim ir aizliegti pasažieru pārvadājumi uz Lielbritāniju.

Svētdien Ministru kabinets, balstoties uz Satiksmes ministrijas priekšlikumu, pieņēma lēmumu uz laiku aizliegt starptautiskos pasažieru pārvadājumus uz un no Apvienotās Karalistes, tādējādi cenšoties pasargāt sabiedrību no jaunā koronavīrusa paveida izplatības Latvijā.