foto: LETA
Repatriācijas reiss no Lielbritānijas plānots pēc Ziemassvētkiem, bet tas krasi atšķirsies no pieredzētā pavasarī
Sabiedrība
2020. gada 22. decembris, 16:01

Repatriācijas reiss no Lielbritānijas plānots pēc Ziemassvētkiem, bet tas krasi atšķirsies no pieredzētā pavasarī

Jauns.lv

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc Krīzes vadības padomes kopsēdes informēja, ka tiek plānots Latvijas valstspiederīgo repatriācijas reiss no Lielbritānijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kariņš norādīja, ka repatriācijas reiss ies roku rokā ar obligātu Covid-19 testu veikšanu lidostā un pēcāk obligātu valsts apmaksātu uzturēšanos viesnīcā noteiktu karantīnas periodu.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) papildināja, ka nav izslēgts, ka repatriācijas reisi notiks arī no citām valstīm.

Rinkēvičs norādīja, ka repatriācija tagad diezgan kardināli atšķirsies no tā, kāda tā bija pavasarī. "Mēs šobrīd, pirmkārt, vēlamies repatriēt cilvēkus, kuriem tiešām ir nopietni sociāli, juridiski vai humāni iemesli, piemēram, cilvēkam jāierodas Latvijā, jo iztek viņa juridiskais statuss, ņemot vērā, ka 1.janvāris nav aiz kalniem," skaidro Rinkēvičs.

Repatriācijas reiss notiks visām Baltijas valstīm kopā, šobrīd tiek plānots tikai viens reiss.

Lēmumu par to, kuri cilvēki tiks iekļauti repatriējamo personu sarakstā pieņems attiecīgais konsuls vēstniecībā. "Šobrīd esam apzinājuši 20 cilvēkus, bet es pieļauju, ka šis skaits augs," norāda ministrs.

Rinkēvičs piekodināja, ka repatriācijas reiss nekādā gadījumā nenozīmē atbraukšanu ciemos uz Ziemassvētkiem. "Uz šo reisu biļetes brīvā pārdošanā no Londonas nebūs," viņš skaidro. "Tā būs ārkārtas repatriācija."

Konkrētu datumu, kad šis reiss gaidāms, ministrs nevarēja nosaukt, jo rīt gaidāma sēde kopā ar kolēģiem no Lietuvas un Igaunijas. "Es uzreiz varu pateikt, ka reiss būs pēc Ziemassvētkiem, visticamāk nākamās nedēļas sākumā," sacīja Rinkēvičs.

Pasažieru pārvadājumi uz Lielbritāniju pārtraukti līdz 1.janvārim

Jauns.lv jau ziņoja, ka, ņemot vērā ziņas par jaunu Covid-19 paveidu, Latvijas valdība svētdien, līdzīgi citām Eiropas valstīm, aizliedza pasažieru pārvadājumus uz Lielbritāniju no pirmdienas, 21.decembra līdz 1.janvārim.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) paziņojumā LTV aicināja tautiešus Lielbritānijā atturēties no jebkādas ceļošanas ārpus Lielbritānijas, jo tas apdraudētu gan viņu, gan citu līdzcilvēku veselību.

Linkaits aicina pasažierus, kuriem bija ieplānoti lidojumi uz Lielbritāniju, sazināties ar pārvadātāju, lai vienotos par turpmāku rīcību, tostarp naudas atmaksu.

Preču pārvadājumus jaunie ierobežojumi neskar, bet tie varētu kavēties.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

PVO Eiropas birojs aicinājis Eiropas valstis veikt stingrākus pasākumus, lai neļautu izplatīties koronavīrusa jaunajam paveidam, kas jau licis Lielbritānijai ieviest jaunu karantīnas režīmu Londonā un daļā dienvidu un austrumu Anglijas.

Kā vēstīts, Lielbritānijas veselības ministrs Mets Henkoks svētdien atzinis, ka koronavīrusa jaunatklātā lipīgākā paveida izplatību pašlaik neizdodas kontrolēt un tās iegrožošanai noteiktais stingrākais karantīnas režīms var palikt spēkā vēl mēnešiem ilgi.