foto: ZUMAPRESS.com
Divu nedēļu laikā Latvijā no Lielbritānijas iebraukuši teju 6000 cilvēku
Sabiedrība
2020. gada 22. decembris, 11:02

Divu nedēļu laikā Latvijā no Lielbritānijas iebraukuši teju 6000 cilvēku

Jauns.lv / LETA

Pēdējo divu nedēļu laikā Latvijā iebraukušas 5900 personas, kuras apmeklējušas Lielbritāniju, aģentūra LETA noskaidroja Iekšlietu ministrijā.

No iebraukušajiem patlaban vēl pašizolācijā jāatrodas aptuveni 4000 cilvēku.

Svētdien Ministru kabinets, balstoties uz Satiksmes ministrijas priekšlikumu, pieņēma lēmumu uz laiku aizliegt starptautiskos pasažieru pārvadājumus uz un no Apvienotās Karalistes, tādējādi cenšoties pasargāt sabiedrību no jaunā koronavīrusa paveida izplatības Latvijā.

Lielbritānijas veselības ministrs Mets Henkoks svētdien atzina, ka koronavīrusa jaunatklātā lipīgākā paveida izplatību pašlaik neizdodas kontrolēt un tās iegrožošanai noteiktais stingrākais karantīnas režīms var palikt spēkā vēl mēnešiem ilgi.

Rezultātā jau vairākas valstis ir īslaicīgi pārtraukušas pasažieru pārvadājumus ar Lielbritāniju.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas birojs aicinājis Eiropas valstis veikt stingrākus pasākumus, lai neļautu izplatīties koronavīrusa jaunajam, lipīgākajam paveidam.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons sestdien paziņoja, ka miljoniem britu nāksies mainīt savus plānus un Ziemassvētkos palikt mājās, jo jaunais vīrusa paveids izplatās daudz straujāk nekā līdz šim zināmie - tiek uzskatīts, ka tas varētu būt par 70% lipīgāks, tomēr nav datu, kas liecinātu, ka jaunā vīrusa variācija, kas nosaukta par "VUI 202012/01", būtu letālāka vai mazāk jutīga pret izstrādātajām vakcīnām.

Noskaidrots, ka zinātnieki minēto vīrusa paveidu pacientam pirmo reizi atklājuši septembrī.