foto: LETA
Deputāte: "Daugavpils domē ir problēmas ar ētiku"
Daugavpils pilsētas dome.
Politika
2020. gada 21. decembris, 16:01

Deputāte: "Daugavpils domē ir problēmas ar ētiku"

Jauns.lv / LETA

Daugavpils domes deputātiem ir problēmas ar ētiku, pirmdien preses konferencē atzina domes priekšsēdētāja vietniece un domes ētikas komisijas locekle Līvija Jankovska ("Mūsu partija").

Domē pēc deputāta Aivara Broka (Latgales partija) priekšlikuma šoruden izveidota ētikas komisija, lai izvērtētu atsevišķu domnieku rīcību domes sēdēs. Aģentūra LETA novēroja, ka visasāk diskusijās iesaistās un arī personīgus savstarpējus apvainojumus nereti izsaka "Saskaņas" un Latgales partijas deputāti. Komisiju vada Broks, un tajā pārstāvēta "Mūsu partija" un Latgales partija, bet "Saskaņa" savus pārstāvjus darbam tajā nevirzīja.

Jankovska klāstīja, ka jau notikusi pirmā komisijas sēde, taču izrunāto neatklāja. Iespējams, tiks sasaukta vēl viena sēde, jo pēc pēdējās aizvadītās domes ārkārtas sēdes esot saņemts vēl viens iesniegums par atsevišķu domnieku rīcību.

"Diemžēl mūsu pilsētas domē ir problēma ar ētiku. Es domāju, lielākai daļai no mums ir nepatīkami dzirdēt to visu," pauda domes priekšsēdētāja vietniece.

Viņa apgalvoja, ka par dažu domnieku rīcību neizpratni pauž arī pašvaldības kapitālsabiedrību darbinieki un iedzīvotāji. Turklāt šādi tiekot sniegts arī negatīvs paraugs jaunatnei.

"Deputātiem ir tiesības izteikt savu viedokli, bet tas ir jādara atbilstošā veidā," uzskata Jankovska.