foto: LETA
KNAB pēc eksdeputāta Kleina izteikumiem sācis pārbaudi par Rīgas domnieku stāvvietu kartēm
Druvis Kleins.
Politika
2020. gada 21. decembris, 14:00

KNAB pēc eksdeputāta Kleina izteikumiem sācis pārbaudi par Rīgas domnieku stāvvietu kartēm

Jauns.lv / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis resorisko pārbaudi pēc bijušā Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Rīgas domes deputāta Druvja Kleina izteikumiem par Rīgas domes deputātiem piešķirto bezmaksas stāvvietu karšu izmantošanu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

KNAB resoriskajā pārbaudē vērtē, iespējams, prettiesisku pašvaldības deputātiem piešķirto bezmaksas stāvvietu karšu izmantošanu, norādīja birojā.

Jau ziņots, ka birojā par Kleina izteikumiem vērsās Saeimas opozīcijas deputāti Armands Krauze (ZZS) un Aldis Gobzems.

Politiķi iesniegumā KNAB atsaucas uz Kleina apgalvoto portālā "nra.lv", ka Rīgas domē vienam deputātam esot izsniegtas divas stāvvietu kartes, no kurām viena atdota partijas vadībai partijas vajadzībām. Tā esot rīkojušās gan pozīcijas, gan opozīcijas partijas, faktiski tā bijusi sistēma.

Kleins apgalvo, ka Rīgas domes JKP frakcijas vadītājs Jānis Ozols karšu atprasīšanu JKP deputātiem pamatojis ar to, ka kartes vajadzīgas JKP Saeimas deputātu palīgiem, lai viņi pie parlamenta varētu novietot savas automašīnas.

"Ņemot vērā, ka šī informācija norāda uz iespējamiem rupjiem JKP Rīgas domes un Saeimas frakciju amatpersonu likumpārkāpumiem, lūdzam uzsākt pārbaudi par intervijā minētajiem faktiem un nepieciešamības gadījumā saukt vainīgās personas pie atbildības," teikts Krauzes un Gobzema iesniegumā KNAB.

Tikmēr TV3 raidījums "Nekā personīga" nesen vēstīja, ka pazudušas divas pagaidu administrācijai izdotās SIA "Rīgas satiksme" stāvvietu kartes, kas rīdziniekiem izmaksājis 4000 eiro.

Dokumenti liecinot, ka atļaujas saņēmuši trīs administratori, taču līdz diviem tās nav nonākušas. Atrast divu stāvvietu karšu izmantotājus un personu, kas to noorganizēja, tagad ir KNAB uzdevums, vēstīja raidījums.

KNAB aģentūrai LETA apliecināja, ka par minēto gadījumu tiek veikta resoriskā pārbaude. Lai neietekmētu pārbaudes gaitu un neradītu maldinošus signālus par iespējamiem KNAB secinājumiem, plašāku informāciju par šo pārbaudi birojs sniegs pēc tās noslēgšanās.

Kā ziņots, iepriekš no amata atkāpās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), kurš bija melojis par bezmaksas stāvvietas kartes izmantošanu

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās